Nejprodávanější Kniha v roce 2022
judaismus

Židovská meditace - 11%
(1x)
Judaismus vytvořil jeden z nejdůležitějších systémů meditace a jeho opomenutí nutně znamená, že jakékoli studium meditace bude neúplné.
judaismus

Židovská meditace

315 Kč
280 Kč
Pirkej avot, Výroky otců - 11%
Traktát Babylónského talmudu z oddílu Mišny Nezikin, kniha obsahuje paralelní hebrejsko-český text. Obsahuje základní morální stanoviska a výroky slavných učitelů, kteří se stali články tradice, předané Mojžíšem Jozuovi přes proroky až k rabínům.
judaismus

Pirkej avot, Výroky otců

224 Kč
199 Kč
Dějiny židovského národa - 11%
(1x)
Dějiny Židů jsou svého druhu dějiny světa, ovšem viděné pod velmi neobvyklým úhlem, očima inteligentní a vzdělané oběti. Johnsonovi však jde ještě o víc: ukázat podstatu samé historie a křesťanské civilizace.
judaismus

Dějiny židovského národa

412 Kč
366 Kč
Kapitoly rabiho Eliezera - 11%
Předmětem Kapitol jsou první dvě knihy Mojžíšovy (Genesis a Exodus) a svitek Ester, autor se ponejvíce inspiroval Mišnou, Jeruzalémským Talmudem a starými midraši (Midraš Raba), ale i pobiblickou a apokryfickou literaturou.
judaismus

Kapitoly rabiho Eliezera

261 Kč
232 Kč
Praktický judaismus - 11%
(2x)
Kniha se zabývá praktickými záležitostmi života praktikujících Židů jako je kašrut, manželství, modlitby, svátky atd.
judaismus

Praktický judaismus

377 Kč
335 Kč
Cesta života – Derech chajim - 11%
(1x)
Kniha Derech chajim je mezi Maharalovými spisy výjimečná tím, že je souhrnným komentářem k jednomu celému traktátu Talmudu, k traktátu, který sám Maharal nazýval drahým a vznešeným, k traktátu Avot.
judaismus

Cesta života – Derech chajim

179 Kč
159 Kč
O kněžství
Ve svém spisu O kněžství nás svatý Jan Chrysostomos vtahuje do rozhovoru dvou přátel, aby před námi vykreslil obraz kněze jakožto služebníka největších Božích darů, jehož služba zastiňuje všechny ostatní.
judaismus

O kněžství

189 Kč
Kabala a pražská judaika - 11%
Kabala a pražská judaika přináší výbor z obtížně dostupných textů prof. Vladimíra Sadka (1932–2008), význačné osobnosti české judaistiky a hebraistiky.
judaismus

Kabala a pražská judaika

267 Kč
238 Kč
Mesiášská idea v judaismu a další eseje o židovské spiritualitě - 11%
Na formování pojetí mesiáše a vykoupení v judaismu se podle G. Scholema (1897–1982) podílely zejména restorativní a utopické proudy, které dále přetvářely staré dědictví apokalyptiky.
judaismus

Mesiášská idea v judaismu a další eseje o židovské spiritualitě

396 Kč
352 Kč
Emil Orlik
Katalog ke stejnojmenné výstavě je vlastně malou monografií známého pražského umělce, grafika, kreslíře a portrétisty z počátku 20.století.
judaismus

Emil Orlik

54 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 88 položek
<< < 1 2 3 4 .. 9 > >>