Nejprodávanější e-knihy v roce 2022
báje a legendy

Praha strašidelná - 20%
Mrazení v zádech zaručeno. Dvanáct strašidelných příběhů pro děti i rodiče. Praha byla odjakživa město zasvěcené magii. A přízraky z nejrůznějších legend tu přežívají dodnes – stačí jen vědět, kde je hledat.
báje a legendy
Ukázky

Praha strašidelná

249 Kč
199 Kč
Příběhy pana Prajze - 20%
V knížce jsou pohádkové příběhy pana Prajze, zasazené do regionu Moravskoslezského kraje, přesněji do Slezska, převážně do Hlučínska a jeho přilehlého okolí.
báje a legendy
Ukázky

Příběhy pana Prajze

110 Kč
88 Kč
Nejkrásnější pověsti - 20%
Chráněná oblast Moravského krasu je doslova protkána tajemnými místy, opředenými nekonečnou řadou krásných pověstí.
báje a legendy
Ukázky

Nejkrásnější pověsti

199 Kč
159 Kč
Hra o trůny - Mytologie - 20%
Gwendal Fossois vás zve, abyste se (znovu a jinak) seznámili s mytologickým světem Hry o trůny. A vězte, že o překvapení na této cestě nebude nouze…
báje a legendy
Ukázky

Hra o trůny - Mytologie

194 Kč
155 Kč
Tajemná místa Čech - 20%

Reedice výpravné publikace přibližuje čtenářům nejtajemnější místa Čech Autoři se vydávají po stopách druidů, mágů i alchymistů, přičemž neopomínají ani svobodné zednáře, templáře a rosekruciány. Jednotlivá místa doplňují přehledným popisem cesty a samozřejmostí je také množství fotografií a dobových rytin.

báje a legendy
Ukázky

Tajemná místa Čech

249 Kč
199 Kč
Nejkrásnější řecké báje a pověsti - 20%
(1x)

Sborník nejznámějších řeckých bájí a pověstí  Vstupte do světa olympských bohů, jimž vládne záletný Zeus a jeho žárlivá manželka Héra, sledujte životní pouť nejslavnějšího řeckého hrdiny Hérakla, spolu s Théseem se vydejte do Mínotaurova labyrintu a s Perseem pro hlavu Medusy.

báje a legendy
Ukázky

Nejkrásnější řecké báje a pověsti

249 Kč
199 Kč
Putování za vodníky - 20%
Pokud by se volila nejpopulárnější nadpřirozená bytost českého folklóru a pohádek, dostal by na některé z medailových míst, ne-li přímo na vrchol, dozajista vodník.
báje a legendy
Ukázky

Putování za vodníky

49 Kč
39 Kč
Indiánské pohádky a mýty - 19%
Sedm moudrých a půvabných příběhů tří severoamerických indiánských kmenů – Abenakiů, Arapahů a Aleutů.
báje a legendy
Ukázky

Indiánské pohádky a mýty

52 Kč
42 Kč
Báje a pověsti z Čech a Moravy - Liberecko - 20%
Tento svazek bájí je věnován Liberecku, a tedy i řadě příběhů o rozhodně nejznámější postavě našich novodobých bájí – Krakonošovi (Rýbrcoulovi), jehož figura doznala v průběhu času různých proměn.
báje a legendy
Ukázky

Báje a pověsti z Čech a Moravy - Liberecko

50 Kč
40 Kč
Krvavé příběhy z hradů a zámků - 20%
Vedle událostí, které se opravdu staly, nabízí kniha i krvavé a hrůzostrašné pověsti, které jsou s četnými hrady a zámky spojovány.
báje a legendy
Ukázky

Krvavé příběhy z hradů a zámků

99 Kč
79 Kč
Moravské národní pohádky a pověsti z okolí Rožnovského - 20%
Skvostný výbor Klementa Bochořáka z pohádek a pověstí sběratele, jehož sbírka patří mezi perly lidové kultury, národní literatury včetně literatury pro mládež.
báje a legendy
Ukázky

Moravské národní pohádky a pověsti z okolí Rožnovského

120 Kč
96 Kč
Nejznámější české pověsti - Obrázkové čtení - 20%
Přečtěte si s dětmi nejznámější české pověsti a naučte je při tom číst.
báje a legendy
Ukázky

Nejznámější české pověsti - Obrázkové čtení

169 Kč
135 Kč
Thor a rukavice síly - 20%
(1x)
Sága pokračuje! Thor se za doprovodu boha Lokiho a smrtelníků Tjalfeho a Roskvy vydává do Jötunheimu, země obrů. Thor a jeho skupina musí zjistit, zdali stvůry obývající Jötunheim vládnou magií – protože pokud ano, křehká rovnováha celého světa může být v ohrožení!
báje a legendy
Ukázky

Thor a rukavice síly

209 Kč
167 Kč
Emy a Drak - 20%
(2x)

Co zmůže jedna malá holčička? No přece všechno! Nad Prahou se vznáší Drak. Celé město je v jeho moci a nikdo nedokáže být šťastný. Co by na tom mohla změnit jedna malá holčička? No přece všechno! Statečný totiž není ten, kdo se nebojí, ale ten, kdo dokáže svůj strach překonat.

báje a legendy
Ukázky

Emy a Drak

249 Kč
199 Kč
Pověsti o zámcích - 20%
Lidé spojení s ďáblem. Duch – světýlko. Bílá paní, co si zpívá Ach, moje krásné políčko… Král Ječmínek – kde vládne? Proč je Červená Lhota červená? Jak čerti kazí stavby? Tohle všechno (a mnohem víc) se dozvíte v téhle knížce.
báje a legendy
Ukázky

Pověsti o zámcích

189 Kč
151 Kč
Staré pověsti české - 20%
Do knihy s názvem Staré pověsti české (poprvé 1894) shrnul Alois Jirásek své osobité interpretace čtyřiatřiceti národních pověstí a pokusil se tak oživit nejen příběhy z českého dávnověku a z dob křesťanských, ale i pražské pověsti či prastaré věšty.
báje a legendy
Ukázky

Staré pověsti české

199 Kč
159 Kč
Strašidelné Česko - 20%
Čarodějka v listí skrytá, v mlžném tanci chlapce chytá. Za studených hvězdných nocí, můžeš potkat přízrak bosý. Pekelný puch, sirný dým znamenají čertův stín. Každé bystré dítě tuší, vodník má rád kafe s duší! Pérák dělá pořádek, Němčour padne na zadek. Česko je i strašidelné! Už se bojíte? Máte proč! Na cestě na nejtajemnější místa na vás číhá upír, čert či vodník, což je, jak se dovíte, taky vlastně čert. Ale takový, co se nepropadl pod zem do pekla, ale do rybníka či řeky. A ne všechny strašidelné bytosti jsou spojeny s dávnými časy, takový Pérák, jakýsi český Spiderman, za války dělal pořádek, až „Němčour padal na zadek“. V ministestech na konci kapitol zjistíte, zda už se vyznáte ve Strašidelném Česku. Knížku si vezměte s sebou na výlet či na prázdniny.
báje a legendy
Ukázky

Strašidelné Česko

199 Kč
159 Kč
Velké příběhy starého Orientu - 20%
Vydejme se do kolébky nejstarších civilizací lidstva, do podivuhodných časů starověkých rozlehlých říší. Kniha seznamuje s osobnostmi a příběhy, které patří do pokladnice světového písemnictví a kultury, jako jsou dvořan Sinuhet, král Gilgameš, královna ze Sáby, silák Samson, princ Ráma a spousta dalších.
báje a legendy
Ukázky

Velké příběhy starého Orientu

279 Kč
223 Kč
Za pověstmi Šumavy - 20%
Šumavské pověsti, které jsou vám v této knize předloženy, jsou klíčem k životu našich předků. Vyprávění se totiž může tradovat po mnohé generace a nese v sobě určitou starobylost. Lidová slovesnost Šumavy se rozpadá na německé a české zdroje jazykové.
báje a legendy
Ukázky

Za pověstmi Šumavy

189 Kč
151 Kč
České lidové pohádky I - Zvířecí Pohádky a bajky - 20%

První úplné vydání českých lidových pohádek a humorek První svazek plánované devítisvazkové edice, která se snaží splatit dlouhodobý dluh české folkloristiky. Svazek je věnován tzv. zvířecí pohádce. Jednotlivé motivy jsou přehledně členěny podle mezinárodní standardizace, pohádky jsou doplněny komentáři, které mimo jiné ukazují tematické vazby napříč evroskými kulturami. Svazek obsahuje nejen pohádky zapsané v českém jazyce, ale i pohádky z našeho území přeložené z němčiny a romštiny.

báje a legendy
Ukázky

České lidové pohádky I - Zvířecí Pohádky a bajky

279 Kč
223 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 55 položek
<< < 1 2 3 > >>