Nejprodávanější e-knihy v roce 2022
báje a legendy

České pověsti - angličtina - 20%

Nejznámější české pověsti v dvojjazyčném vydání V bohatě ilustrované dvojjazyčné knize najdete nejznámější české pověsti, inspirované klasickým dílem Aloise Jiráska. Nechybí vyprávění o praotci Čechovi, o Libuši a jejich proroctvích, o silném Bivoji či o Horymírovi a jeho Šemíkovi.

báje a legendy
Ukázky

České pověsti - angličtina

279 Kč
223 Kč
Dudáci, draci a kouzelné víly - 20%
(2x)
Irské rčení praví, že jediný způsob, jak zachovat příběh, je předat ho dál. Zkušená autorka i cestovatelka Liba Švrčinová-Cunnings si toho je dobře vědoma, a tak se díky ní čtenáři seznámí s řadou legend a příběhů spojených s dávnou historií.
báje a legendy
Ukázky

Dudáci, draci a kouzelné víly

199 Kč
159 Kč
Mimo zákon - 20%

Příběhy banditů, kteří skutečně existovali a stali se součástí regionální historie, i těch, kteří žili jen ve fantazii lidí. Po staletí si lidé po namáhavé práci zpestřovali dlouhé zimní večery vyprávěním o hrůzostrašných a zároveň odvážných a romantických skutcích lapků, loupežníků i zbojníků...

báje a legendy
Ukázky

Mimo zákon

199 Kč
159 Kč
Pověsti moravských hradů a zámků - 20%

Středověké i novější příběhy, legendy a báje, spojené se stovkou moravských hradů a zámků. Vydejte se na některý z hradů a zámků, s nimiž vás seznámí tato kniha.

báje a legendy
Ukázky

Pověsti moravských hradů a zámků

209 Kč
167 Kč
Raubířské zpěvy a morytáty - 20%

Hrůzostrašné historie z Olomoucka Raubířské zpěvy a morytáty jsou souborem temných i lyrických příběhů inspirovaných skutečnými událostmi či legendami z Olomoucka od 13. století do 2. světové války.

báje a legendy
Ukázky

Raubířské zpěvy a morytáty

189 Kč
151 Kč
Noví lidé - 20%
(1x)
Grónsko-dánský polárník a spisovatel Knud Rasmussen získal většinu materiálu ke své prvotině Noví lidé na Dánské literární expedici do Grónska v letech 1902–1904 z Upernaviku přes Melvillovu zátoku k mysu York v severozápadním Grónsku.
báje a legendy
Ukázky

Noví lidé

198 Kč
158 Kč
Dračí krev - 20%
(2x)
Kniha je unikátním souborem ekvádroských legend.
báje a legendy
Ukázky

Dračí krev

99 Kč
79 Kč
Pražské pověsti a legendy - 20%
Krátké kouzelné historky o kostlivcích, bezhlavých mniších, ohnivých mužích, domovních strašidlech, tajemných kočárech, zazděných mečích a důvěrně známé i takřka neznámé pražské legendy jsou výsledkem třicetileté trpělivé sběratelské práce
báje a legendy
Ukázky

Pražské pověsti a legendy

135 Kč
108 Kč
Old Prague Legends - 20%
Anglická mutace knihy. Soubor třiceti pověstí a legend, které se vztahují k nejznámějším místům hlavního města Prahy.
báje a legendy
Ukázky

Old Prague Legends

189 Kč
151 Kč
Prastaré pověsti české - 20%
Kniha Petra Maška, vedoucího oddělení zámeckých knihoven Národního muzea, se snaží zpracovat všechny významné epické motivy ze čtrnácti významných českých kronik a jejich postupnou proměnu a vývoj.
báje a legendy
Ukázky

Prastaré pověsti české

149 Kč
119 Kč
Etiopské bajky a pohádky - 20%
Výběr osmnácti bajek a pohádek překládaných českému čtenáři v této knize představuje první sbírku etiopské lidové slovesnosti přeloženou přímo z amharštiny do češtiny.
báje a legendy
Ukázky

Etiopské bajky a pohádky

149 Kč
119 Kč
Báje a pověsti z Čech a Moravy - Plzeňský kraj - 20%
V tomto svazku se autor vypravil za bájemi a pověstmi nejen na Plzeňsko (s jeho proslulým pivem i cechem Frantů), ale i Rokycansko (kde vyniká postava Klekáníčka), Tachovsko, Domažlicko a Klatovsko, kde se po staletí střetával český a německý živel.
báje a legendy
Ukázky

Báje a pověsti z Čech a Moravy - Plzeňský kraj

50 Kč
40 Kč
Nové případy soudce Óoky - 20%
Óoka Tadasuke byl skutečnou historickou postavou. Žil v Japonsku na přelomu 17. a 18. století, a protože tehdejší zákony byly příliš přísné, často je musel obejít svou vynalézavostí. Zavrhl mučení, žádal, aby každé obvinění bylo podloženo důkazy.
báje a legendy
Ukázky

Nové případy soudce Óoky

99 Kč
79 Kč
Oheň na sněhu - 20%
Kniha poutavě vypráví mýty sibiřských lovců. Dozvíme se tu, jak vznikla země, kde vyrostl první strom, odkud se berou zvířata a spoustu dalších zajímavých příběhů.
báje a legendy
Ukázky

Oheň na sněhu

80 Kč
64 Kč
Pražská strašidla a všemožná jiná zjevení - 20%
Průvodce tajemnou cestou napříč starou Prahou zavede čtenáře nejen do minulosti, ale především na místa, kde byl v průběhu dějin zaznamenán výskyt toho kterého zjevení, démona, ducha či jiného podobného strašidla.
báje a legendy
Ukázky

Pražská strašidla a všemožná jiná zjevení

149 Kč
119 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 55 položek
<< < 1 2 3