Víte, kde mají na návsi pomník s vinnými hrozny? Proč se Sylvánskému říká zelené, i když je to víno bílé? S čím je dobré ho párovat? Jak se pije košer víno nebo kde jsou Modré sklepy?
Připravte se na pořádnou hostinu! Je tu oficiální kuchařka pro všechny fanoušky hry World of Warcraft! Najdete v ní pokrmy, které potěší chuťové pohárky jak členů Aliance, tak přívrženců Hordy... jídla ze všech částí Azerothu!
Vychází doposud nejobsáhlejší kuchařská kniha autora kuchařských bestsellerů Poklady klasické české kuchyně a Kouzlo kuchyně Čech a Moravy Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu tentokrát s názvem Klenoty klasické české kuchyně.
Kniha je rozdělena na 7 kapitol (polévky, saláty, obiloviny…). V každé z nich najdete dva zajímavé recepty a několik volných stránek, které vám poskytnou dostatek prostoru pro zaznamenání vašich oblíbených receptů nebo vlastních poznámek.
Veselá, ukecaná, poctivá a boubelatá. Martinu Kynstlerovou, vítězku populární soutěže Peče celá země, jste v televizi nemohli přehlédnout. A tak jako se Martina ráda směje, se stejným nadšením se vrhá do nových i vyzkoušených receptů.
K výběru konceptu kuchařky jste nás inspirovali vy, naši čtenáři a čtenářky.
Zeptali jsme se více než 1000 z vás a rychlé recepty vyhrály na plné čáře. Proto vám tentokrát darujeme tu nejcennější ingredienci, kterou je čas. Dali jsme dohromady
Snadné vaření na šest písmen
Snadné může pro vás znamenat superrychlé jídlo – je na stole za pár minut. Popřípadě takové, na které potřebujete jen několik surovin. Někdo ocení, že část přípravy lze udělat předem a při podávání vše probíhá jednoduše.
Kniha obsahuje dvanáct kapitol podle měsíců v roce. Každý měsíc má svou poetiku, své svátky a rituály, ale i praktický dopad - jak vše dětem vysvětlit, včas si připravit, na nic nezapomenout?
Knížka o obilí je první skutečně obilná kuchařka v českém prostředí. Obsahuje přes čtyřicet jednoduchých receptů z celého světa, které i začínajícím kuchařům ukážou, že z obilovin lze snadno vytvořit chutná jídla, dezerty i nápoje.
Jak se zbavit ostychu z pultu s masem a jak si vybrat ten správný kus na guláš? Jak poznat, které maso je vhodné na pánev, zatímco jinému to bude víc slušet v troubě?
Tato netradiční kuchařka vydaná v angličtině prestižním nakladatelstvím Simon & Schuster zapůsobila jako hotové zjevení. Nejméně 20 významných deníků a časopisů včetně londýnských Times ji nominovalo na knihu roku.
Domácnosti našich babiček jsou skromným návodem ke zdravému nezávislému životu, prověřenému denodenní snahou generací žen vést důstojný a přirozený život v souladu s přírodou a svou přirozeností.