Nejprodávanější e-knihy v roce 2022
historie a fakta

Než přišel Hitler - 20%
(1x)

Posledních deset týdnů Výmarské republiky v nervy drásajícím zpracování Výmarská republika se na přelomu let 1932 a 1933 otřásá: Ekonomika krachuje, politická situace je přinejmenším napjatá a v ulicích zuří potyčky mezi komunisty a národními socialisty. V budově Říšského sněmu vrcholí zápas o moc. Poznejte příběh deseti týdnů, během nichž pět mužů přivedlo Výmarskou republiku na kolena...

historie a fakta
Ukázky

Než přišel Hitler

249 Kč
199 Kč
Od andělů po žárovky - 20%

Neučebnicový pohled na historii Historičku Stanislavu Jarolímkovou a moderátora Jana Rosáka spojuje kromě zájmu o historii také populární rozhlasový pořad. Z jejich rozhovorů vznikla kniha, která v českých i světových dějinách objevuje překvapivé, neuvěřitelné a málem zapomenuté příběhy.

historie a fakta
Ukázky

Od andělů po žárovky

229 Kč
183 Kč
Památníky Velké války 1914-1918 ve východních Čechách - 20%
Když se člověk toulá po naší krásné republice, často narazí na nádherná sochařská díla, jež v té které obci nebo městě upomínají na hrůzy 1. světové války a padlé spoluobčany. Je jich prý v Čechách a na Moravě skoro tisíc.
historie a fakta
Ukázky

Památníky Velké války 1914-1918 ve východních Čechách

89 Kč
71 Kč
Rolnictvo na pozdně středověkém Chebsku - 20%
Středověké rolnictvo je pro historiky velkou a mimořádně přitažlivou neznámou, neboť v sobě skrývá klíč k pochopení pozdějšího ekonomického růstu, nebo naopak zarážející stagnace některých evropských regionů.
historie a fakta
Ukázky

Rolnictvo na pozdně středověkém Chebsku

410 Kč
328 Kč
Sabotér z Osvětimi - 20%
Na osudu mladého vojáka Arthura Dodda dokumentuje kniha nepříliš známou historii britských válečných zajatců v Osvětimi. Arthur padl do zajetí roku 1943 a v táboře strávil téměř dva roky.
historie a fakta
Ukázky

Sabotér z Osvětimi

209 Kč
167 Kč
Tři kameny jsou zeď - 20%
(1x)

Nejvýznamnější archeologické objevy posledních desetiletí  Úvod do archeologie z pera historika starověkých dějiny a archeologa prof. Erika Clinea nabízí čtenáři vedle známých příběhů, jako například Schliemanova odkrývání Troje či objevení Tutanchamonovy hrobky v Egyptě, přehled zásadních archeologických objevů posledních desetiletí...

historie a fakta
Ukázky

Tři kameny jsou zeď

329 Kč
263 Kč
Tuřanská Madona - 20%
Překlad z latiny o historii a životnosti poutního místa v Tuřanech u Brna od jezuitského historika Bohuslava Balbína: svědčí o vynikajícím postavení Mariině a realizovaných touhách poutníka.
historie a fakta
Ukázky

Tuřanská Madona

129 Kč
103 Kč
Úspěšné ženy ve stínu slavných mužů - 20%
Kniha nabízí vyprávění o vědeckém i osobním životě několika výzkumnic, o jejich odvaze, trpělivosti, nelehkých rozhodnutích i úspěších jejich snažení.
historie a fakta
Ukázky

Úspěšné ženy ve stínu slavných mužů

110 Kč
88 Kč
Velké aféry a skandály evropských panovnických dvorů - 20%
Panovnické rody od nepaměti provázely skandály, které se někdy dařilo před veřejností ututlat, nebo vyšly najevo až dlouho poté, co se odehrály. Mnohé z nich jsou ale dosud neobjasněné, což historiky neustále nutí k bádání a touze po vyřešení pikantností mocných. Ve čtrnácti příbězích se autor snaží poodhalit dosud skrytá zákoutí, domýšlet drobné nuance a pátrat pro příčinách a úmyslech historických osobností.
historie a fakta
Ukázky

Velké aféry a skandály evropských panovnických dvorů

179 Kč
143 Kč
Z boje o náboženství v sovětském Rusku - 20%
Křesťanský myslitel, teolog, publicista a veřejná osobnost, jeden z vedoucích představitelů Ruského studentského křesťanského hnutí, v této autobiografické knize líčí události od ruské revoluce až do svého vyhoštění ze Sovětského svazu.
historie a fakta
Ukázky

Z boje o náboženství v sovětském Rusku

98 Kč
78 Kč
Zobrazuji 601 - 610 z 747 položek
<< < 1 .. 59 60 61 62 63 .. 75 > >>