Nejprodávanější tituly v roce 2022
historické stavby, hrady

Klášter premonstrátů v Nové Říši - 11%
Předkládaná publikace se snaží ukázat, jakou roli sehrál řád premonstrátů v Nové Říši a okolí v období první republiky. Klášter hospodařil na svých zemědělských a lesních pozemcích efektivně.
historické stavby, hrady

Klášter premonstrátů v Nové Říši

131 Kč
116 Kč
Příběhy olomouckých pomníků a hřbitovů - 11%
Autor pohlíží do historie města tentokrát skrze pomníky a pamětní desky v ulicích upomínající na významné osobnosti i dějinné události, ale rovněž o náhrobky na všech zdejších hřbitovech.
historické stavby, hrady

Příběhy olomouckých pomníků a hřbitovů

251 Kč
223 Kč
Zříceniny hradů, tvrzí a zámků  - Střední Čechy - 11%
(2x)
Tato kniha je již druhým doplněným a rozšířeným vydáním, které vyšlo v roce 2000. Tentokrát obsahuje šedesát sedm zřícenin nacházejících se na území středních Čech, jež jsou zachyceny na bezmála čtyřech stovkách fotografií.
historické stavby, hrady

Zříceniny hradů, tvrzí a zámků - Střední Čechy

801 Kč
712 Kč
Smírčí kříže - 20%
Audiokniha obsahuje vyprávění o kamenech, na které občas narazíme při našich vycházkách a nevíme, proč tam jsou, co znamenají - smírčí kříže. Autor Vladimír Preclík. Čtou Radovan Lukavský, Josef Kemr, Rudolf Hrušínský.
historické stavby, hrady
Ukázky

Smírčí kříže

99 Kč
79 Kč
Dar císaři - 11%
V roce 1888 vydala moravská šlechta na počest 40. výročí nástupu císaře Františka Josefa I. na trůn slavnostní album s fotografiemi svých rodových sídel. Po 123 letech pořídil fotograf Libor Teplý "kopie" těchto fotografií zachycující aktuální stav míst.
historické stavby, hrady
Ukázky

Dar císaři

441 Kč
392 Kč
Tajemná historie hradů v Čechách a na Moravě - 11%
(1x)
Těžko nalezneme v našich zemích hrad, který by neskrýval nějakou tajemnou událost, která ovlivnila život tamních pánů. Odhalování těchto událostí je dobrodružnou výpravou nejen v našich dějinách, ale i v naší historické povaze.
historické stavby, hrady

Tajemná historie hradů v Čechách a na Moravě

314 Kč
279 Kč
Historické radnice Čech, Moravy a Slezska, II. díl - 6%
V návaznosti na již vydané tituly o městských věžích a městských branách se tentokrát autor věnuje fenoménu historických radnic.
historické stavby, hrady

Historické radnice Čech, Moravy a Slezska, II. díl

757 Kč
712 Kč
Zříceniny hradů, tvrzí - Západní Čechy - 6%
Výpravná publikace mapující zříceniny na území západních Čech představuje na 600 barevných fotografiích 81 známých i málo známých lokalit.
historické stavby, hrady

Zříceniny hradů, tvrzí - Západní Čechy

757 Kč
712 Kč
Pražské synagogy - 11%
Kniha Pražské synagogy si všímá historie i nové podoby sedmi nejvýznamnějších pražských synagog. Přináší podrobný umělecko-historický popis těchto unikátních památkových objektů židovské Prahy doplněný bohatou fotografickou dokumentací.
historické stavby, hrady

Pražské synagogy

351 Kč
312 Kč
Zobrazuji 101 - 120 z 109 položek
<< < 1 .. 4 5 6