Nejprodávanější Kniha - leden 2023
Evropa

Slované ve středověku - 11%
(1x)
Kniha německého medievisty Eduarda Mühleho představuje jedinečný pokus o syntetický výklad dějin Slovanů v dlouhé časové perspektivě od 6. do 15. století.
Evropa
Ukázky

Slované ve středověku

718 Kč
638 Kč
Checkpoint Charlie - 11%
(5x)
Nový strhující pohled na dějiny berlínské zdi, především slavného hraničního přechodu Charlie, jenž se stal symbolem studené války, střetu o moc mezi Západem a Východem.
Evropa
Ukázky

Checkpoint Charlie

403 Kč
358 Kč
Poválečná Evropa - 11%
(3x)
V roce 1945 byla Evropa na kolenou. Značnou část evropských zemí těžce postihlo válečné ničení, masové vraždění, letecké bombardování a rozvrat.
Evropa
Ukázky

Poválečná Evropa

897 Kč
798 Kč
Dějiny symbolů v kultuře středověkého Západu - 11%
(2x)
Kniha významného francouzského historika Michela Pastoureaua se zabývá nejen symboly a symbolikou evropského středověku, ale i mnohdy zkreslenými představami, které jsme si o této historické epoše učinili.
Evropa

Dějiny symbolů v kultuře středověkého Západu

403 Kč
358 Kč
Otroci třetí říše - 11%
Nucené práce v pobočných koncentračních táborech byly součástí proměny župy ve výrobní prostor Říše a nekompromisním způsobem změnily celkovou atmosféru v regionu.
Evropa

Otroci třetí říše

288 Kč
256 Kč
Helsinský efekt - mezinárodní zásady, lidská práva a zánik komunismu - 11%
Kniha Helsinský efekt Daniela Thomase je jako celek velmi srozumitelná, napsaná s hlubokou znalostí věci a rozhledem po celém komplexu helsinské problematiky.
Evropa

Helsinský efekt - mezinárodní zásady, lidská práva a zánik komunismu

311 Kč
276 Kč
Konec Evropy - 11%
(2x)
Americký autor, pobývající mj. i v Praze, procestoval Evropu a napsal jasnozřivý a varovný rozbor vztahů mezi státy EU a jejího vztahu k jiným státním a politickým celkům, zejména k Rusku.
Evropa

Konec Evropy

358 Kč
318 Kč
Podivná smrt Evropy - 11%
(5x)
Douglas Murray brilantně líčí příběh masové imigrace do Evropy – její počátky v poválečném nedostatku pracovní síly, její zintenzivnění při slučování rodin a konečně humanitární ospravedlňování otevřených hranic.
Evropa

Podivná smrt Evropy

376 Kč
334 Kč
Barbarská Evropa - 11%
(1x)
Jedinečný pokus o vykreslení kořenů moderní Evropy. Autor v ní syntetizujícím způsobem zkoumá formování „barbarské Evropy“ v období od 6. do 11. století.
Evropa
Ukázky

Barbarská Evropa

358 Kč
318 Kč
Romantičtí Habsburkové - 11%
(1x)
Bez ohledu na důslednou a přísnou sňatkovou politiku i Habsburkové v některých případech vstupovali do manželství z lásky. Mnohdy se rozhodnutím pro vyvoleného partnera či partnerku postavili proti panující etiketě, přání rodičů a vůli lidu.
Evropa

Romantičtí Habsburkové

134 Kč
119 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 19 položek
1 2 > >>