Nejprodávanější knihy - leden 2023
světová poezie

Houby z Yuggothu / Fungi from Yuggoth - 11%
Sbírka básní Houby z Yuggothu (Fungi from Yuggoth) je výjimečná kniha. Je to jediná známá Lovecraftova sbírka poezie. Kniha vychází dvojjazyčně, každou báseň doprovází ilustrace Františka Štorma.
světová poezie

Houby z Yuggothu / Fungi from Yuggoth

539 Kč
479 Kč
Kniha haiku - 11%
(4x)
Ačkoli se Jack Kerouac proslavil především jako prozaik, psal také vynikající poezii – mnozí literární historici jsou dokonce toho názoru, že Kerouacovy básně jeho prózu co do kvality předčí.
světová poezie

Kniha haiku

178 Kč
158 Kč
Zvolila jsem si život
Izraelská básnířka Ilana Shmueli ve své poezii navazuje na odkaz poezie židovských autorů, kteří přežili holocaust a reflektují jeho zkušenost. Český výbor přináší její básně, ale také ukázky z memonárů a z posledních dopisů s Paulem Celanem.
světová poezie

Zvolila jsem si život

113 Kč
Básničky o zvířátkách - 11%
Dvacet sedm zvířátek a dvacet sedm rozpustilých básniček doprovázených krásnými barevnými ilustracemi udělá radost každému dítěti.
světová poezie

Básničky o zvířátkách

206 Kč
183 Kč
Faust - 11%
Inscenační text v překladu Radka Malého připomíná jedinečnou inscenaci Jana Friče. Kniha dále obsahuje články o faustovském mýtu a překladech Fausta.
světová poezie

Faust

99 Kč
88 Kč
Knížka o lidském stínu - 11%
(2x)
Robert Bly, americký básník, esejista a autor „Železného Jana“ v této útlé knížce shromáždil svá čtení z let 1971 a 1983 věnovaná jungovskému konceptu stínu, která doplňuje rozhovor s Boothem a esej o poezii Wallace Stevense.
světová poezie

Knížka o lidském stínu

198 Kč
176 Kč
Píseň o návycích a závislostech - 11%
Málokterý ze současných polských básníků se těší u čtenářů i odborné kritiky tak svornému a příznivému přijetí jako Eugeniusz Tkaczyszyn-Dycki. Básně jsou v drtivé většině případů členěné do čtyřveršových strof.
světová poezie

Píseň o návycích a závislostech

170 Kč
151 Kč
The Sun and Her Flowers - 11%
(2x)
From Rupi Kaur, the top ten Sunday Times bestselling author of milk and honey, comes her long-awaited second collection of poetry. Illustrated by Kaur, the sun and her flowers is a journey of wilting, falling, rooting, rising and blooming.
světová poezie

The Sun and Her Flowers

351 Kč
312 Kč
Tráva podél cesty - 11%

Poutník a mnich Santóka Taneda (1882–1940) zosobňuje tradiční zenové hodnoty jednoduchosti, osamění a pomíjivosti. Jeho poezie zrcadlí život plný protikladů. Osamělé souznění s přírodou střídají okamžiky hlubokého lidského sblížení.

světová poezie

Tráva podél cesty

241 Kč
214 Kč
Běžet po zrcadle jako slepec - 11%
(1x)
Reprezentativní výbor z poesie předního francouzského básníka, člena Bretonovy surrealistické skupiny v překladu Jana Gabriela.
světová poezie

Běžet po zrcadle jako slepec

206 Kč
183 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 59 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 > >>