Nejprodávanější knihy - prosinec 2023
historické osobnosti

Nic nedává, kdo nedá sám sebe - 11%
Deníkové zápisy Danici Valenové popisují období od konce druhé světové války do roku 1960. Jsou v nich zachyceny životní osudy věřící rodiny, které byly dramaticky ovlivněny poválečnými událostmi a zejména komunistickým převratem v roce 1948.
historické osobnosti

Nic nedává, kdo nedá sám sebe

252 Kč
224 Kč
Pokračovatel rodu - 56%
Rodinná kronika oceněná prestižní cenou Libris v kategorii nejlepší historická kniha roku 2015 líčí strhujícím způsobem historii tří generací Münninghoffů, která se klene přes druhou půli dvacátého století.
historické osobnosti
Ukázky

Pokračovatel rodu

223 Kč
98 Kč
Richard Lví srdce - 6%
(1x)

Monografie je věnována rytíři par exellence, anglickému králi Richardu I. Jeanu Florimu se podařilo vytvořit brilantní portrét tohoto krále opředeného mýty a legendami.

historické osobnosti
Ukázky

Richard Lví srdce

406 Kč
382 Kč
Vzestupy a pády Karla IV. - 11%
Karel IV., římský císař a český král, od jehož narození uplyne v květnu 700 let, byl jedním z největších panovníků evropského středověku. Za svého života i po smrti získal řadu přídomků: Otčím říše, Otec lasti či Král kupec.
historické osobnosti

Vzestupy a pády Karla IV.

134 Kč
119 Kč
Z poddaného šlechticem - 11%
Z poddaného šlechticem – tak lze stručně opsat životní příběh Jiřího Albrechta Zbudovského z Rovné Hory (*1604), kteý se z poddanských poměrů přes vrchnostenskou službu vyšvihl až na erbovního měšťana pražské Malé Strany a úředníka desk zemských.
historické osobnosti

Z poddaného šlechticem

Pavel Matlas (ed.)
307 Kč
273 Kč
Historie života Albrechta z Valdštejna - 11%
(1x)
Čtenářské vydání dosud knižně nepublikovaného životopisu slavného vojevůdce Albrechta z Valdštejna od neméně slavného italského barokního historika Gualda Priorata. Doplněno předmluvou Alessandra Catalana, ukázkami původního vydání a řadou ilustrací.
historické osobnosti

Historie života Albrechta z Valdštejna

313 Kč
278 Kč
Jacqueline Bouvierová Kennedyová Onassisová - 11%
(2x)
Zkušená autorka životopisů (Marilyn Monroe, Katherine Hepburn, Rita Hayworth, Orson Welles...) portrétuje nejslavnější první dámu z dosud nezvyklého pohledu - citlivě líčí zraněnou ženu, skrytou za skvělým vnějškovým obrazem.
historické osobnosti
Ukázky

Jacqueline Bouvierová Kennedyová Onassisová

358 Kč
318 Kč
Legionáři s lipovou ratolestí III. - 11%
(1x)
Kniha mapuje životní osudy dalších šestnácti bývalých legionářských velitelů.
historické osobnosti

Legionáři s lipovou ratolestí III.

296 Kč
263 Kč
Nina Schenková, hraběnka von Stauffenbergová
(1x)
Hraběnka von Stauffenbergová představuje jednu z nejvíce fascinujících ženských osobností německého odboje, a přesto zcela neznámou. Dne 20. července 1944 ztratila Nina Schenková, manželka strůjce atentátu na Hitlera, muže, kterého milovala.
historické osobnosti

Nina Schenková, hraběnka von Stauffenbergová

44 Kč
100 příběhů lásky a nelásky v českých dějinách - 11%
Tato kniha dejme tomu „historického bulváru“ přináší stovku příběhů partnerských vztahů známých i méně známých osobností českých dějin, počínaje Oldřichem a Boženou přes Karla IV., Jana Amose Komenského až k Oldřichu Novému či Lídě Baarové.
historické osobnosti

100 příběhů lásky a nelásky v českých dějinách

268 Kč
238 Kč
Zobrazuji 191 - 200 z 215 položek
<< < 1 .. 18 19 20 21 22 > >>