Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - prosinec 2023
sociologie

Železný Jan - 6%
(2x)
Úvahy o jednotlivých fázích života, o zkouškách a prozřeních, kterými by měl procházet každý opravdový muž, chce-li být nejen navenek, ale i vnitřně šťasten. Autor se zároveň snaží vykreslit archetyp muže.
sociologie

Železný Jan

338 Kč
318 Kč
Jak funguje strach - 11%
(2x)
Frank Furedi se vrací k tématu, které už zpracovával v knize Culture of Fear (Kultura strachu), neboť mnohé z toho, co předvídal, se skutečně stalo.
sociologie
Ukázky

Jak funguje strach

356 Kč
316 Kč
Pascalovské meditace - 11%
(1x)
Kniha (1997) patří k nejdůležitějším teoretickým pracím francouzského sociologa Pierra Bourdieua (1930–2002). Autor se v ní pokouší pohlédnout z odstupu na celek svého díla a výslovně rozpracovat základní principy, jimiž se ve svém bádání řídil.
sociologie

Pascalovské meditace

369 Kč
328 Kč
Ušima střední třídy - 11%
(1x)
Jak by zněl soundtrack k období změn přelomu osmdesátých a devadesátých let? Proč byly některé hudební žánry chápány jako progresivní a jiné naopak jako odkazující buď k minulosti anebo těm částem společnosti, jejichž vliv bylo vhodné vytěsnit?
sociologie

Ušima střední třídy

441 Kč
392 Kč
Jak fungují inovace - 11%
Kniha známého britského zoologa a popularizátora vědy navazuje na bestsellery Racionální optimista a Evoluce všeho, v nichž líčí cestu lidstva od doby kamenné k současné prosperitě.
sociologie
Ukázky

Jak fungují inovace

404 Kč
359 Kč
Malé je milé - 11%
Jak by vypadala ekonomie, které by skutečně záleželo na lidech a na přírodě?
sociologie

Malé je milé

295 Kč
262 Kč
Migrace a nesnášenlivost. Věčný fašismus - 11%
(4x)
Svazek z pera Umberta Eca zahrnuje dvě autorovy práce: Migrace a nesnášenlivost a Věčný fašismus. V první z uvedených prací najdeme část Ecovy přednášky přednesené v rámci sympozia uspořádaného ve Valencii na téma perspektivy třetího tisíciletí.
sociologie
Ukázky

Migrace a nesnášenlivost. Věčný fašismus

178 Kč
158 Kč
Stát v rozkladu - 11%
(1x)
Proč naše země stále nevzkvétá? Koronavirová pandemie v plné nahotě ukázala ochablé tělo Česka. Stát není pořádně schopen postarat se o své chudé, nemocné a ohrožené.
sociologie

Stát v rozkladu

269 Kč
239 Kč
Dejte lidem peníze - 11%
Koncept se pod názvem základní nepodmíněný příjem (ZNP) stal jedním z velkých témat naší doby. V posledních letech o něm zapáleně diskutují odborníci i široká veřejnost napříč sociálním i politickým spektrem.
sociologie

Dejte lidem peníze

313 Kč
278 Kč
Všichni hrajeme divadlo - 11%
Jedná se o Goffmanovo klasické dílo na pomezí sociologie a psychologie, v němž autor téměř beletristickým způsobem popisuje základní myšlenky své dramaturgické sociologie (či dramaturgické sociální psychologie).
sociologie

Všichni hrajeme divadlo

404 Kč
359 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 70 položek
<< < 1 2 3 4 .. 7 > >>