Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - prosinec 2023
sociologie

Sex po fašismu - 11%

V knize autorka zkoumá vztah mezi sexuální politikou a morálkou v Německu ve 20. století. Vychází z analýzy sexuální politiky nacismu, v níž shledává jak prvky utlačovatelské, tak prvky sexuální svobody.

sociologie
Ukázky

Sex po fašismu

718 Kč
638 Kč
Národy nejsou dílem náhody - 11%
Kniha je syntetickým výkladem národotvorných procesů v Evropě 19. století.
sociologie

Národy nejsou dílem náhody

315 Kč
280 Kč
Izrael a Palestina - 11%
(2x)
Páté, aktualizované vydání nejznámější české publikace o izraelsko-palestinském konfliktu. Autor přehledně provádí čtenáře jeho historií, osobnostmi, organizacemi a dalšími klíčovými fenomény, ale rovněž vyvrací některé zakořeněné mýty.
sociologie

Izrael a Palestina

404 Kč
359 Kč
Fantastická data ve veřejné politice a jak je využít - 11%
Učebnice představuje originální přístup k veřejněpolitickému i obecně společenskovědnímu výzkumu. Nesoustředí se na celý výzkumný proces, ale jako jeden z klíčů k uchopení výzkumného problému prezentuje data.
sociologie

Fantastická data ve veřejné politice a jak je využít

423 Kč
376 Kč
Utopistika - 11%
(1x)
Kapitalistický systém se podle sociologa I. Wallersteina dostává v celosvětovém měřítku do strukturální krize. Kniha Utopistika nabízí realistickou analýzu současné situace a perspektiv pro takovou společenskou změnu, jež bude zároveň žádoucí i možná.
sociologie

Utopistika

252 Kč
224 Kč
Vězeň na útěku - 11%
Kniha Vězeň na útěku zavede čtenáře do světa za vysokými zdmi s ostnatým drátem a představí fenomén, který je sice kvantitativně ojedinělý, zato však úzce provázaný s životy nejen vězněných osob, ale také dalších aktérů vězeňského světa.
sociologie
Ukázky

Vězeň na útěku

315 Kč
280 Kč
Vývoj empirického sociologického výzkumu na území Československa - 11%
Kniha popisuje vývoj systematického výzkumu společnosti na území dnešního Česka a Slovenska, s přesahem do dalších zemí středu Evropy.
sociologie

Vývoj empirického sociologického výzkumu na území Československa

333 Kč
296 Kč
Neznámá společnost - 11%
(1x)
Sociologická expedice do nitra vlastní země.
sociologie
Ukázky

Neznámá společnost

269 Kč
239 Kč
Obory budoucnosti - 11%
(1x)
Dokážeme se přizpůsobit měnící se povaze práce? Které dovednosti by měly rozvíjet naše děti? Může obava z kybernetické války rozpoutat další závody ve zbrojení?
sociologie

Obory budoucnosti

313 Kč
278 Kč
Tekuté zlo - 11%
Pomocí precizní definice „tekutého zla“ podávají autoři jedinečnou diagnózu aktuální geopolitické situace v Evropě, která se vyznačuje vratkostí, nejistotou, permanentními změnami, politickým populismem a prohlubujícími se rozdíly napříč společností.
sociologie

Tekuté zlo

350 Kč
311 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 70 položek
1 2 3 .. 7 > >>