Nejprodávanější Kniha - únor 2023
filosofie a náboženství

Čtvrtá politická teorie - 11%
(2x)
Každý politický systém moderní éry se odvozoval od některé ze tří velkých ideologií. První a nejstarší z těchto ideologií je liberalismus, druhou je komunismus, třetí je fašismus.
filosofie a náboženství

Čtvrtá politická teorie

611 Kč
543 Kč
Filosofické deníky - 11%
Devatenáctý svazek Sebraných spisů Jana Patočky obsahuje filosofovy zápisky na nejrozmanitější témata, kterými se zabýval v letech 1946–1950.
filosofie a náboženství

Filosofické deníky

448 Kč
398 Kč
Filosofie naděje / Výbor z díla - 11%
Ernst Bloch je klasickým filosofem 20. století, kterého proslavila především práce Princip naděje. Jeho myšlení mělo zásadní vliv na tradici neortodoxního marxismu, ale také např. na československý marxisticko-křesťanský dialog.
filosofie a náboženství

Filosofie naděje / Výbor z díla

297 Kč
264 Kč
Chatrč - 11%
(1x)
Missy, nejmladší dcera Mackenzieho Allena Phillipse, je unesena během rodinného výletu a důkazy o tom, že byla pravděpodobně zavražděna, se najdou v opuštěné chatrči uprostřed oregonské divočiny.
filosofie a náboženství

Chatrč

296 Kč
263 Kč
Kam kráčí středověká filosofie? - 11%
Co je to středověká filosofie? Jak myslet z hlediska filosofie jednotu „období“, které trvá deset století? Kdy středověk začíná? Kdy končí?
filosofie a náboženství

Kam kráčí středověká filosofie?

71 Kč
63 Kč
Lidské a mezilidské - 11%
Personalistická filosofie se v Buberově díle neustále prolíná s psychologickými tématy s mnoha přesahy do psychoterapie. Věnoval se jim nepřetržitě od dob studií a zejména od počátku 20. století, kdy se začal seznamovat s psychoanalýzou.
filosofie a náboženství

Lidské a mezilidské

267 Kč
238 Kč
Na druhém břehu - 12%
Druhý břeh nepředstavuje útěk od reality všedního dne, ale splnitelnou naději, že svět je bohatší a zajímavější než doposud tušíme, a že lidský život je komplexnější než jen upachtěnost v každodenních stereotypech.
filosofie a náboženství

Na druhém břehu

85 Kč
75 Kč
Není tady. Byl vzkříšen. - 11%
Kniha se zaměřuje na teologii německého jazykového prostoru a věnuje se problematice velikonoční víry u čtyř vybraných současných autorů.
filosofie a náboženství

Není tady. Byl vzkříšen.

251 Kč
223 Kč
Nil Sorský - 11%
Ruský středověký asketa a mystik sv. Nil Sorský (1433–1508) se těší zájmu současných učenců již více než sto padesát let – jeho dílo bylo postupně přeloženo do většiny evropských jazyku. Touto publikací se k nim přidává i naše prostředí.
filosofie a náboženství

Nil Sorský

314 Kč
279 Kč
Posel hanebné zvěsti - 11%
Studie předkládané v této publikaci vycházejí z dosavadní práce autora nad textem Órigenovy apologie Proti Kelsovi, v níž Órigenés odpovídá na kritiku křesťanského náboženství z pera platónského filosofa působícího na sklonku 2. stol. po Kr.
filosofie a náboženství

Posel hanebné zvěsti

170 Kč
151 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 414 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 42 > >>