Nejprodávanější Kniha - únor 2023
filosofie a náboženství

Poznámky o elitách, válce a míru - 12%
(1x)
Autor se opět věnuje chování, jednání a psychickým rysům nové aristokracie, tedy úzké mocenské elity, finanční elity a mediální elity a dalším privilegovaným skupinám spojeným s těmito elitami.
filosofie a náboženství
Ukázky

Poznámky o elitách, válce a míru

86 Kč
76 Kč
Prolomení hradeb dvojka - 11%
Bude islamizace celé Evropy dovršena ještě během této generace? Zůstane aspoň jeden stát, kde islám nebude státním náboženstvím? Na tyto a podobné otázky se autor snaží odpovědět v Prolomení hradeb dvojce.
filosofie a náboženství
Ukázky

Prolomení hradeb dvojka

234 Kč
208 Kč
Přátelské tváře matematiky - 11%

Texty shromážděné v této knize představují autorčinu filosofickou práci, která čerpá inspiraci z fenomenologické filosofie (hlavně Patočky, Lévinase a Barbarase) a Platónových dialogů.

filosofie a náboženství

Přátelské tváře matematiky

224 Kč
199 Kč
Rozhoduj se jako jezuita - 11%
(1x)

Denně stojíme před množstvím pro náš život méně nebo více důležitých rozhodnutí. Vždy bychom se ale chtěli rozhodnout správně. Co to ale vlastně je správné rozhodnutí?

filosofie a náboženství

Rozhoduj se jako jezuita

205 Kč
182 Kč
Tak pravil Nietzsche - 11%
Objevte hlavní témata, kterými se zabývá kniha Tak pravil Zarathustra: překonání sebe sama, zpochybnění morálky založené na vině, protiklad radosti a zášti... Pojmy jako smrt Boha, nadčlověka a věčný návrat jsou prezentovány průzračně a poeticky.
filosofie a náboženství
Ukázky

Tak pravil Nietzsche

233 Kč
207 Kč
Via crucis - 11%
(1x)
Ježíš nás nezve na svou cestu kříže proto, abychom ho oplakávali, nýbrž abychom změnili své smýšlení a jednání. Chce nám odejmout srdce kamenná a dát nám srdce z masa, srdce skutečně lidská, schopná odvahy k lásce.
filosofie a náboženství

Via crucis

80 Kč
71 Kč
Andělské rady - 11%
(3x)
Potřebujete si rychle vytáhnout kartu, která vás povzbudí a dodá vám pocit jistoty? Rozhodujete se mezi několika možnostmi a hledáte jasnou odpověď?
filosofie a náboženství

Andělské rady

179 Kč
159 Kč
Ester - 11%
Spisovatelka, scénáristka a teoložka Jana Šrámková zve čtenáře ke dvacetidenní pouti starozákonní knihou Ester. Neocitáme se ovšem v dávné a nepřístupné minulosti, která dovede omámit svou těžkou vůní, ale vyčpí stejně rychle, jako se zavře kniha.
filosofie a náboženství
Ukázky

Ester

179 Kč
159 Kč
Po pražcích slepých kolejišť - 11%
MAX KAŠPARŮ je autorem, který pokaždé zanechá v čtenáři hlubokou stopu. Inspiruje a povzbuzuje v hledání Dobra v lidech kolem nás. Vydejme se s ním na dobrodružnou cestu po pražcích starých kolejnic - po pražcích Ducha, duše, medických a vztahů.
filosofie a náboženství

Po pražcích slepých kolejišť

108 Kč
96 Kč
O svobodě myšlení a slova - 11%
(1x)
John Stuart Mill (1806-1873) je nejvlivnějším anglicky mluvícím filozofem 19. století. V anglosaském světě patří mezi nejznámější Millovy texty jeho spis O svobodě, který vyšel v roce 1859 a z kterého vám předkládáme druhou kapitolu...
filosofie a náboženství

O svobodě myšlení a slova

81 Kč
72 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 414 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 42 > >>