Nejprodávanější knihy - březen 2023
filosofie

Kacířské eseje o filosofii dějin - 11%
(1x)
Jedno z nejvýznamnějších Patočkových děl, pocházející z roku 1975, shrnuje v šesti esejích jeho pozdní filosofii dějin i současné dějinné situace, v niž vyústily jeho celoživotní úvahy o problému přirozeného světa lidského života.
filosofie

Kacířské eseje o filosofii dějin

160 Kč
142 Kč
Bláznivý den profesora Kanta - 11%
Co mohu vědět? Co bych měl dělat ? V co mohu doufat? V Královci přísný profesor Kant odpověděl na tyto otázky a na několik dalších v tak bláznivý den, že zmeškal svou pravidelnou procházku.
filosofie
Ukázky

Bláznivý den profesora Kanta

233 Kč
207 Kč
Čas a věčnost - 11%
Ánanda Kéntiš Muthú Kumárasvámí byl světoznámý indolog, znalec orientálního umění, historik světových náboženství a metafyzik.Ve své pozdní knize se Kumárasvámí zabývá chápáním protikladnosti pomíjivého světského času a nepomíjivé božské věčnosti.
filosofie

Čas a věčnost

332 Kč
295 Kč
V úžasu před Boží krásou - 11%
Autorka se věnuje vztahu mezi nadpřirozenou sférou Božího zjevení a přirozenou oblastí možností jeho lidského nacházení v kráse stvořeného světa a ve vizuálním umění.
filosofie

V úžasu před Boží krásou

332 Kč
295 Kč
Kniha filozofie - 11%
(1x)
Kniha filosofie je první ze série přehledových oborových publikací, určených pro nejširší veřejnost od úplných začátečníků až po pokročilé studenty a odborníky.
filosofie

Kniha filozofie

683 Kč
607 Kč
Myslet z druhého místa - 11%
Co je to performativní filosofie a jakými tématy se zabývá? Jak souvisí filosofické myšlení s divadelní tvorbou? Filosofka Alice Koubová na tyto otázky odpovídá.
filosofie

Myslet z druhého místa

203 Kč
181 Kč
Kdo vládne světu? - 11%
Nejnovější kniha intelektuála, filozofa a aktivisty Noama Chomského přináší důkladnou kritickou analýzu současné mezinárodní situace.
filosofie

Kdo vládne světu?

342 Kč
304 Kč
Dopisy psané stoikem - 11%
První kompletní vydání Senekových dopisů Luciliovi. Vydání je doplněno úvahou Petra Dvořáka o stoickém pojetí osobní transformace a ideálu emočního života.
filosofie

Dopisy psané stoikem

430 Kč
382 Kč
Nový vědecký duch a další eseje - 11%
První český výbor z Bachelardových epistemologických prací obsahuje čtyři zásadní Bachelardovy knihy: Nový vědecký duch, Filosofie ne, Aplikovaný racionalismus a Materiální racionalismus.
filosofie

Nový vědecký duch a další eseje

529 Kč
470 Kč
Totem a tabu - 11%
(1x)
Kniha Totem a tabu je asi nejslavnějším Freudovým dílem, v němž aplikuje psychoanalýzu na oblast antropologie a religionistiky.
filosofie

Totem a tabu

224 Kč
199 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 107 položek
<< < 1 2 3 4 .. 11 > >>