Nejprodávanější e-knihy - březen 2023
historie a fakta

Prameny a smysl ruského komunismu - 20%
(1x)
Autor se zaměřuje na duchovní, kulturní a ideové dějiny Ruska, a to především od 19. století.
historie a fakta
Ukázky

Prameny a smysl ruského komunismu

297 Kč
238 Kč
Co nezavály písky Mezopotámie - 20%
Kdo čistil Saddámu Husajnovi cestu k moci? Kdo poskytl Bagdádu zakázané zbraně, kterými bylo zdůvodňováno pokračování embarga OSN a posléze i americko-britský vpád do Iráku na jaře 2003?
historie a fakta
Ukázky

Co nezavály písky Mezopotámie

455 Kč
364 Kč
Popraviště - 20%
(1x)
Autor přehledně popisuje dějiny a osudy volyňských Čechů, kteří žili přibližně osmdesát let (1868-1947) v této části dnešní Ukrajiny. Zachycuje jejich běžný život i těžkou práci, aby mohli lépe žít.
historie a fakta
Ukázky

Popraviště

159 Kč
127 Kč
Rudolf Slánský - 20%
Generální tajemník Komunistické strany Československa, strůjce a zároveň jedna z nejproslulejších obětí represivního režimu KSČ. Politické osudy Rudolfa Slánského jsou nesmírně bohaté, kolem některých událostí však až dosud panovaly nejasnosti.
historie a fakta
Ukázky

Rudolf Slánský

319 Kč
255 Kč
Slovensko 30 let poté - 20%
(2x)
Kam se ubíral slovenský národ za uplynulých třicet let samostatnosti? Precizně zpracovaný vhled do dění u našich sousedů a na vývoj vztahu Slováků a Čechů od jednoho z nejuznávanějších českých spisovatelů současnosti.
historie a fakta
Ukázky

Slovensko 30 let poté

249 Kč
199 Kč
Gott - 20%
Hvězda, mýty — a skutečnost. Největší popovou hvězdou v Československu byl Karel Gott — a v jistém smyslu jí v Česku zůstává dodnes. Jeho příběh však není tradičním vyprávěním o hudebním velikánovi.
historie a fakta
Ukázky

Gott

289 Kč
231 Kč
Rozvrat - 20%
(1x)
Vítejte v naší nové historické edici H!story. Začínáme světovou legendou – nejnovější knihou Jareda Diamonda, nositele Pulitzerovy ceny, kterého znáte například díky knize Svět, který skončil včera.
historie a fakta
Ukázky

Rozvrat

289 Kč
231 Kč
Vnitřní bezpečnostní sbory a zpravodajské služby ve střední Evropě - 20%
(2x)
Zajištění vnitřní bezpečnosti je jedním z primárních závazků státu vůči občanům a podílí se na ní celá řada aktérů od policejních, zpravodajských, celních a justičních orgánů až po soukromé bezpečnostní služby.
historie a fakta
Ukázky

Vnitřní bezpečnostní sbory a zpravodajské služby ve střední Evropě

198 Kč
158 Kč
A History of the Czech Lands - 20%
A History Of The Czech Lands podává soustavný výklad naší historie od pravěku až po vstup České republiky do Evropské unie v roce 2004.
historie a fakta
Ukázky

A History of the Czech Lands

670 Kč
536 Kč
Boss Babiš - 20%
(9x)
Boss Babiš je reportážní kniha o temném světe miliardáře a politika Andreje Babiše. Shrnuje, v čem je oligarcha Babiš nebezpečný, jak zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají.
historie a fakta
Ukázky

Boss Babiš

249 Kč
199 Kč
České snění - 20%
(7x)
Čtivě napsaná kniha historika Pavla Kosatíka je věnována kolektivním českým snům 19. a 20. století, které vypovídaly zejména o falešných představách, touhách a iluzích, které Češi měli o sobě samých.
historie a fakta
Ukázky

České snění

288 Kč
230 Kč
Druhá světová válka - 20%
Historie druhé světové války z pera profesora Vladimíra Nálevky.
historie a fakta
Ukázky

Druhá světová válka

149 Kč
119 Kč
Čína - stručná historie států - 20%
(1x)
Druhý svazek edice je zasvěcen dějinám Číny, které svou více než 4 000 let dlouhou kontinuitou a svébytnou civilizací představují ojedinělý světový fenomén.
historie a fakta
Ukázky

Čína - stručná historie států

50 Kč
40 Kč
Osmnáct století Izraele - 20%
(3x)
Autor, odborník na problematiku židovské historie, stručně a poutavě líčí dějiny Židů na území Izraele, od zkázy druhého (Herodova) Chrámu až po 19. století a vznik sionistického hnutí.
historie a fakta
Ukázky

Osmnáct století Izraele

99 Kč
79 Kč
Koncert velmocí - 20%
Kniha z edice Dějiny do kapsy věnovaná mezinárodním vztahům v letech 1871-1914.
historie a fakta
Ukázky

Koncert velmocí

89 Kč
71 Kč
Turecko - 20%
Autor popisuje dějiny Malé Asie od dob starověku s důrazem na vznik a vývoj osmanské říše, největší pozornost je však věnována vzniku a vývoji Turecké republiky po 1. světové válce až do počátku 21. století.
historie a fakta
Ukázky

Turecko

50 Kč
40 Kč
Maďarsko - 20%
Profesor hungaristiky na brněnské Masarykově univerzitě sestavil stručný ale faktograficky nabitý přehled dějin Maďarska od příchodu uherských kmenů do Karpatské kotliny až po současnost.
historie a fakta
Ukázky

Maďarsko

50 Kč
40 Kč
Avantgardisté - 20%
Chtěli změnit umění a s ním i celou společnost. Umění změnili. Společnost ne…
historie a fakta
Ukázky

Avantgardisté

449 Kč
359 Kč
Četnické historky z pátracích kursů - 20%
Adepti služby na četnických pátracích stanicích museli být pro svoji nadcházející činnost náležitě odborně připraveni. Na Ústředním četnickém pátracím oddělení v Praze proto pravidelně probíhaly odborné pátrací kursy...
historie a fakta
Ukázky

Četnické historky z pátracích kursů

99 Kč
79 Kč
Lvice na švédském trůně - 20%
Když se řekne Švédsko, vybavíme si především firmu Ikea, knäckebrot, Volvo, krásnou přírodu s losy a soby, hudební skupinu ABBA, severské detektivky nebo příběhy Astrid Lindgrenové. Také je to ale země, která vždy byla královstvím, nikdy nezažila republiku ani totalitu a vždy jí panovali králové a královny. V této populárně vědecké knize nabízíme portréty švédských královen, ať už vládnoucích panovnic nebo manželek králů, protože téměř všechny hrály v historii mnohem aktivnější roli, než je jim tradičně přisuzována. V knize jsme se soustředili zejména na pětici královen, které skutečně panovaly jako vladařky nebo regentky. Zatímco v éře bájných valkýr a štítonošek by nebudily nejmenší pozornost, v křesťanské epoše byly považovány za nešťastnou a provizorní výjimku.
historie a fakta
Ukázky

Lvice na švédském trůně

349 Kč
279 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 216 položek
<< < 1 2 3 4 .. 11 > >>