Nejprodávanější tituly - březen 2023
osobnosti a osudy

Mé cesty do hlubin mozku - 11%
(5x)
Upřímná zpověď našeho nejznámějšího neurochirurga. O životě, smrti, naději i zázracích moderní medicíny. Co vše víme o mozku? A co o něm naopak nikdy vědět nebudeme? Proč mozek jako jediný orgán nebolí?
osobnosti a osudy

Mé cesty do hlubin mozku

314 Kč
279 Kč
Rok čtyřiadvacet - 11%
(1x)
První próza autora úspěšné knihy Europeana je hrou na vzpomínání týkající se let 1965 až 1989, v níž autor propojuje důležité s nedůležitým, osobní se společenským a která je rovněž jakýmsi komentářem o životě v reálném socialismu.
osobnosti a osudy

Rok čtyřiadvacet

269 Kč
239 Kč
Sebeléčení - Příběh o síle záměru, imaginace a pohybu - 11%
(1x)
Pozoruhodné vyprávění o životě a práci Meira Schneidera, jenž se narodil s těžkým poškozením zraku – prakticky slepý, ale sám sebe vyléčil pomocí skrytých zdrojů a možností lidského těla.
osobnosti a osudy

Sebeléčení - Příběh o síle záměru, imaginace a pohybu

297 Kč
264 Kč
Boss Babiš - 20%
(9x)
Boss Babiš je reportážní kniha o temném světe miliardáře a politika Andreje Babiše. Shrnuje, v čem je oligarcha Babiš nebezpečný, jak zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají.
osobnosti a osudy
Ukázky

Boss Babiš

249 Kč
199 Kč
Jmenuju se Tomáš - 11%
Životní příběh známého dětského filmového hrdiny. První skutečný životopis Tomáše Holého je psán tak, abyste snadno viděli a cítili, jak opravdu žil, co se kolem něj dělo, co ho ovlivňovalo a jak působil na své období jeho života z rozdílných úhlů.
osobnosti a osudy

Jmenuju se Tomáš

251 Kč
223 Kč
Magor a jeho doba - 11%
(5x)
Obsažný, střídmě a přitom velice čtivě napsaný životopis jedné z nejvýznamnějších osobností českého kulturního a společenského života druhé poloviny dvacátého století.
osobnosti a osudy

Magor a jeho doba

449 Kč
399 Kč
Václav II. Král na stříbrném trůnu - 6%
(1x)
V monografii předposledního přemyslovského panovníka autor přináší nové pohledy založené na několikaletém studiu pramenů i moderní literatury.
osobnosti a osudy

Václav II. Král na stříbrném trůnu

423 Kč
398 Kč
Evangelii gaudium - 11%
Apoštolská exhortace papeže Františka, při níž vycházel ze závěrečných propozicí loňského synodu o nové evangelizaci. Exhortace se vyznačuje velmi přístupnou a čtivou formou a nese se v téměř důvěrném tónu.
osobnosti a osudy
Ukázky

Evangelii gaudium

107 Kč
95 Kč
Flashky - 11%
(5x)
Jedinečná vzpomínková kniha napsaná dcerou Jana Zábrany k třicátému výročí jeho úmrtí. Plnohodnotná umělecká próza, která přesným a břitkým jazykem podává pravdivý obraz české společnosti v poválečném půlstoletí na pozadí tzv. rodinné historie.
osobnosti a osudy

Flashky

179 Kč
159 Kč
Vladimíra Čerepková - 20%
(2x)
Netradiční biografie propojuje vzpomínky pamětníků s dokumenty z pasťáků, soudů, léčeben. Součástí je rozhovor s básnířkou, který se uskutečnil rok před její smrtí. Vzniká tak detektivka života, kde o tom, kdo byla V. Čerepková, rozhodne sám čtenář.
osobnosti a osudy
Ukázky

Vladimíra Čerepková

248 Kč
198 Kč
Dým nad Březinkou - 11%
Svědectví o Osvětimi, které bylo důkazním materiálem v norimberských procesech. Seweryna Szmaglewska prožila v Osvětimi tři roky a napsala o nich napínavé, zdrcující svědectví.
osobnosti a osudy
Ukázky

Dým nad Březinkou

359 Kč
319 Kč
Praha v mé krvi - 11%
Ve svých svěžích vzpomínkách se spisovatelka Jindra Tichá (85) vrací k československé realitě padesátých a šedesátých let, k cestě do anglického exilu na počátku husákovské normalizace, k následující plavbě k protinožcům aj.
osobnosti a osudy
Ukázky

Praha v mé krvi

359 Kč
319 Kč
Srdce napůl - 11%
Práce jako poslání i srdeční záležitost. Rozhovor se světově uznávaným dětským kardiologem.
osobnosti a osudy
Ukázky

Srdce napůl

404 Kč
359 Kč
Štěpán - 11%
Kniha čtivou a místy až napínavou formou přibližuje tíživou atmosféru kruciálních let 1945 – 1953, která na dlouhou dobu změnila politické klima v zemi.
osobnosti a osudy

Štěpán

216 Kč
192 Kč
Tachles, Lustig - 11%
Upřímné a pravdivé vyprávění dvou životních přátel, doplněné dvěma anekdotami.
osobnosti a osudy

Tachles, Lustig

257 Kč
229 Kč
Bourdain: Životopis - 11%
(1x)
Když v červnu 2018 Anthony Bourdain zemřel, jeho obdivovatelé z celého světa se spojili, aby oslavili jedinečného člověka, který věnoval život cestování a líčení příběhů lidí ze všech koutů zeměkoule.
osobnosti a osudy

Bourdain: Životopis

359 Kč
319 Kč
Den byl pro mě krátkej - 11%
(1x)
Ikona romské kultury, bezmála osmdesátiletá Olga Fečová, žena s nezdolnou energií, představuje svůj život v knize, která na půdorysu individuálního osudu vypráví příběh Romů v československém prostoru.
osobnosti a osudy
Ukázky

Den byl pro mě krátkej

314 Kč
279 Kč
North Korea Travel Agent - 11%
(3x)

Ještě pořád máte šanci o tom nevědět, nečíst to a zůstat v klidu. Žila byla jedna holčička, narodila se v pracovním táboře, ale pohádka to není. Aby to peklo přežila, musela nejprve zemřít.

osobnosti a osudy
Ukázky

North Korea Travel Agent

351 Kč
312 Kč
Pravomil Raichl - 11%
(1x)
Kniha Jaroslava Čvančary Pravomil Raichl – život na hranici smrti vychází ve druhém vydání. Je historickou, zčásti memoárovou publikaci, obsahující přes 500 unikátních fotografií a materiálů.
osobnosti a osudy

Pravomil Raichl

449 Kč
399 Kč
Proti proudu - 11%
Co je to dobrý život a jak si ho pro sebe vytvořit? Dan Tržil, autor podcastu Proti Proudu, hledá odpovědi s českými osobnostmi, které se nebály vybočit z bezpečných hranic mainstreamu.
osobnosti a osudy
Ukázky

Proti proudu

494 Kč
439 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 301 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 16 > >>