Nejprodávanější tituly - březen 2023
sociologie

Vlastní Bůh - 20%
V současném globalizovaném světě mísení kultur a světonázorů se již delší dobu ohlašuje nutnost hledat mody soužití zvláště tam, kde naráží na živé historické reminiscence konfliktů.
sociologie
Ukázky

Vlastní Bůh

200 Kč
160 Kč
Zdraví - kultura - společnost - 11%
Komu patří starost o zdraví? Je naše zdraví spíše věcí lékařskou, nebo společenskou a politickou? Přináší více lékařské péče a kontroly lepší zdraví?
sociologie

Zdraví - kultura - společnost

171 Kč
152 Kč
Retrotópia - 11%
(1x)
Vo svojej poslednej knihe, ktorá bola publikovaná až po jeho smrti v januári 2017, sa Bauman venuje tendenciám, ktoré sú prejavom nostalgických túžob po idealizovanej či imaginárnej minulosti.
sociologie

Retrotópia

242 Kč
215 Kč
„Pojď s námi budovat pohraničí!“ - 20%

Práce německého historika Andrease Wiedemanna mapuje druhou a méně známou část procesu, při kterém došlo k vůbec největším přesunům obyvatelstva v českých zemích v historii – celkem se vyhnání a znovuosídlování bezprostředně týkalo pěti milionů lidí

sociologie
Ukázky

„Pojď s námi budovat pohraničí!“

224 Kč
179 Kč
Psychologie davu - 11%
Psychologie davu je jedním ze slavných děl citovaných v učebnicích psychologie i dalších společenských věd. Le Bon svou koncepci davu vybudoval v souvislosti s chováním davu během francouzské revoluce.
sociologie

Psychologie davu

269 Kč
239 Kč
Úvod do gerontologie - 20%
Učebnice Úvod od gerontologie se tematicky zaměřuje na aspekty stárnutí a stáří v co nejširším kontextu, ale především na podporu zdraví ve stáří, zdravé stárnutí a zdravotní politiku.
sociologie
Ukázky

Úvod do gerontologie

130 Kč
104 Kč
Zrod kontrakultury - 11%
(1x)
Theodore Roszak (1933-2011), patří k nejvýraznějším americkým historikům a sociologům. Pojmem kontrakultura vystihl v roce 1969 průsečík mezi Novou levicí a hippies, jímž byl boj proti tomu, co nazývá technokracií.
sociologie

Zrod kontrakultury

306 Kč
272 Kč
Vědomí hodnot - 11%
Záměrem této publikace je přispět k diskusi o teoretických, metodologických a etických základech tematiky hodnocení a hodnot, a to za pomoci kladení rozličných otázek a rozboru různorodých témat, v nichž se hodnoty vyjevují.
sociologie

Vědomí hodnot

144 Kč
128 Kč
Příběhy (ne)obyčejných profesí - 20%
Kolektivní monografie Příběhy (ne)obyčejných profesí představuje osudy a vzpomínky mužů a žen vykonávajících několik zdánlivě „obyčejných“ profesí (armáda, bezpečnost/policie, hasiči, pohostinství, maloobchod, zdravotnictví, výtvarné umění atd.)
sociologie
Ukázky

Příběhy (ne)obyčejných profesí

270 Kč
216 Kč
Štěstí lidu - 11%
(1x)
Proslulá přednáška z American Enterprise Institute z roku 2009.
Provokativní text provokativního myslitele, který provokuje hodně opovážlivě: obhajuje rodinu, přátelství, víru a smysluplnou práci.
sociologie

Štěstí lidu

205 Kč
182 Kč
Vlastní cestou? - 11%
Kniha se zabývá současným uspořádáním partnerství a rodiny a vysvětluje jejich proměny a různorodost. Zároveň přináší analýzu proměn toho, jak lidé kombinují pracovní a soukromý život a jaká nerovně rozložená rizika z toho vyplývají.
sociologie

Vlastní cestou?

261 Kč
232 Kč
Narace a (živá) realita - 11%
Publikace je výzkumným výstupem autorů, jejichž centrem badatelského zájmu byla problematika narace.
sociologie

Narace a (živá) realita

117 Kč
104 Kč
Rothschildové - 11%
Přinášíme další knihu pro studium totalitních fašistických skupin. Když se řekne fašismus, okamžitě se nám vybaví Hitler a jeho NSDAP, ale fašistické hnutí mělo své podporovatele nejen v Německu či u nás, ale také v Británii.
sociologie

Rothschildové

179 Kč
159 Kč
Sociální gerontologie aneb Senioři mezi námi - 20%
Autorka v předmluvě této knihy vyjadřuje přesvědčení, že porozumění je základním předpokladem nejen kvalitního, bezkonfliktního soužití generací, ale i pro pozdější péči o nemocné seniory.
sociologie
Ukázky

Sociální gerontologie aneb Senioři mezi námi

110 Kč
88 Kč
Sociální politika - 11%
Kniha je základní odbornou učebnicí pro studijní obor zaměřený na sociální činnosti. Jejím cílem je seznámit žáky se základy sociální politiky v systému politiky státu.
sociologie

Sociální politika

224 Kč
199 Kč
Postkoloniální myšlení II - 11%
(1x)
Publikace obsahuje klasické texty definující témata univerzality a diference, rezistence, jazyka jako epistemologické a imaginativní struktury moci ad.
sociologie

Postkoloniální myšlení II

243 Kč
216 Kč
Sociologie trochu jinak - 20%
Proč? Při pohledu na okolní svět je tato otázka lidskému druhu snad nejvlastnější a nejdůležitější. Proč? Protože pro člověka i společnost asi není nic horšího než absence tázání, rezignace na hledání smyslu své existence a přemýšlení o něm.
sociologie
Ukázky

Sociologie trochu jinak

305 Kč
244 Kč
Čítanka sociologických klasiků - 20%
Renomovaný český autor, PhDr. Jan Jandourek, Ph.D., sestavil pro české čtenáře ojedinělou čítanku klasických sociologických textů.
sociologie
Ukázky

Čítanka sociologických klasiků

246 Kč
197 Kč
Sociologie životního způsobu - 14%
Nahlédněte spolu s námi na společnost a na životní způsob z několika různých teoretických perspektiv. Autorka seznamuje čtenáře nejen s předmětem sociologie životního způsobu, ale věnuje se také teoriím a proměnám životního způsobu v různých souvislostech.
sociologie

Sociologie životního způsobu

297 Kč
255 Kč
Náboženství a moderní česká společnost - 20%
Publikace je určená především studentům humanitních a společenskovědních oborů. Je věnována analýze role náboženství v české společnosti ve 20. a na poč. 21. století a proměnám vztahu české společnosti k tomuto významnému kulturně-společenskému fenoménu.
sociologie
Ukázky

Náboženství a moderní česká společnost

254 Kč
203 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 66 položek
<< < 1 2 3 4 > >>