Nejprodávanější tituly - březen 2023
sociologie

Sociologie zločinu - 20%
(1x)
Kniha se zabývá deviací v sociologickém slova smyslu. Proč se lidé chovají jinak, než se od nich očekává, a jaké to má příčiny? Co je normální? Co je skutečně přestupek a co zločin? Jak se může společnost bránit a jak má delikventy trestat?
sociologie
Ukázky

Sociologie zločinu

176 Kč
141 Kč
Teorie a praxe řešení politických konfliktů - 20%
Konflikty jsou součástí života jedinců i společnosti po tisíciletí. Lidé jsou nuceni do konfliktů vstupovat, nebo jsou do nich vtahováni, ne vždy si však uvědomují jejich podstatu a následky.
sociologie
Ukázky

Teorie a praxe řešení politických konfliktů

220 Kč
176 Kč
Sociální práce s lidmi s duševním onemocněním - 20%
Kniha je určena odborníkům pracujícím v pomáhajících profesích a veřejnosti se zájmem o problematiku duševně nemocných. Úvod vymezuje základní pojmy a možnosti výskytu duševních onemocnění.
sociologie
Ukázky

Sociální práce s lidmi s duševním onemocněním

229 Kč
183 Kč
Čtvrtá politická teorie - 11%
(2x)
Každý politický systém moderní éry se odvozoval od některé ze tří velkých ideologií. První a nejstarší z těchto ideologií je liberalismus, druhou je komunismus, třetí je fašismus.
sociologie

Čtvrtá politická teorie

611 Kč
543 Kč
Kámen - 11%
(3x)
Studie je příspěvkem k odhalení a zdokumentování jednoho z nejpromyšlenějších komunistických zločinů ze začátku studené války, tzv. akce KÁMEN.
sociologie

Kámen

401 Kč
356 Kč
Potenciál migrace - 11%
Politická situace a stupňující se společenské napětí v meziválečných zemích Rusku a Německu vyhnaly z domovů statisíce lidí a přiměly je hledat útočiště v cizině.
sociologie

Potenciál migrace

341 Kč
303 Kč
Rozhodování o zdravotní péči v závěru života - 11%
Rozhodování o zdravotní péči v závěru života je palčivou otázkou českého zdravotnictví. Týká se nejen terminálně nemocných, ale i jejich blízkých a zdravotnických pracovníků. Má významné medicínské, psychologické, etické, sociální a právní implikace.
sociologie
Ukázky

Rozhodování o zdravotní péči v závěru života

495 Kč
440 Kč
Sociální stratifikace - 11%

Knížka, vydaná původně v roce 2000, vznikla jako učební text pro kurs, který autorka přednášela studentům prvního ročníku sociologie na Fakultě sociálních věd UK. Pro aktuální vydání nebyla revidována ani doplněna.

sociologie

Sociální stratifikace

198 Kč
176 Kč
Malé je milé - 11%
Jak by vypadala ekonomie, které by skutečně záleželo na lidech a na přírodě?
sociologie

Malé je milé

295 Kč
262 Kč
Osm teorií náboženství - 11%
(1x)
Palsova kniha se ihned po svém vydání v Oxford University Press stala vyhledávaným úvodem do studia náboženství a dnes je na světových universitách pokládána za osvědčenou učebnici, z níž čerpají své znalosti studenti religionistiky i dalších oborů.
sociologie

Osm teorií náboženství

405 Kč
360 Kč
Profesní způsobilost a vzdělávání v sociální práci - 20%
Publikace je výstupem projektu TAČR Profesionalizace sociální práce v České republice. Cílem bylo vytvořit systematický popis pracovních pozic sociálních pracovníků na trhu práce v ČR ve formě tzv. profesiogramů.
sociologie
Ukázky

Profesní způsobilost a vzdělávání v sociální práci

190 Kč
152 Kč
Proč si nerozumíme - 11%
Náš úsudek je však až příliš často chybný a důsledky mohou být tragické, a to nejen pro nás, ale i pro naše okolí. Gladwellovy pečlivě vyargumentované názory možná čtenáři nebudou vždy příjemné, ale o to hlouběji k němu proniknou.
sociologie

Proč si nerozumíme

359 Kč
319 Kč
Stárnutí, paliativní péče a prožívání zármutku - 11%
Jak zajistit důstojné stárnutí a dožití seniorů s mentálním postižením v sociální službě nebo v rodině? Jaké možnosti paliativní péče máme k dispozici? Jak zvládnout období žalu a těžkých ztrát vzhledem k rostoucí délce života seniorů s postižením?
sociologie

Stárnutí, paliativní péče a prožívání zármutku

314 Kč
279 Kč
Velký nivelizátor - 11%
Od dob, kdy lidé začali obdělávat půdu, chovat hospodářská zvířata a předávat své úspory příštím generacím, stala se ekonomická nerovnost určujícím rysem naší civilizace.
sociologie

Velký nivelizátor

628 Kč
558 Kč
Vůdcové lidstva a jeho svůdci - 4%
(1x)

Vůdcové lidstva a jeho svůdci jsou posledním a nejdůležitějším dílem Lva Borského, korunou jeho třicetiletého bádání v oblasti politické filosofie a civilizační prognózy.

sociologie

Vůdcové lidstva a jeho svůdci

332 Kč
319 Kč
Ženy a moc - 11%
Autorka ve dvou přednáškách analyzuje, jakým překážkám musely napříč historií ženy čelit a dokumentuje to na příkladech sahajících od literární postavy Odysseovy manželky Penelopy až po kandidátku na prezidentku USA Hillary Clintonovou.
sociologie

Ženy a moc

178 Kč
158 Kč
Kulturní vzorce - 11%
Kniha Kulturní vzorce patří k nejznámějších klasickým dílům kulturní antropologie. Každá kultura je zároveň autorkou vylíčena tak mistrně, že kniha je poutavou četbou i pro naprosté laiky.
sociologie

Kulturní vzorce

332 Kč
295 Kč
Nová třída - 11%
Kniha patří k dílům, která se vyrovnávají s iluzemi o fungování komunistických států. Vyšla v roce 1957 a vzbudila velkou pozornost, dodnes je považována za nesmírně cenný příspěvek k analýze komunistických režimů.
sociologie

Nová třída

266 Kč
236 Kč
V kapitalismu - Proti kapitalismu - Za hranice kapitalismu - 11%
(1x)
Kniha V kapitalismu. Proti kapitalismu. Za hranice kapitalismu. spojuje texty tří přednášek, které John Holloway nedávno přednesl v Kalifornském institutu integrálních studií v San Francisku.
sociologie

V kapitalismu - Proti kapitalismu - Za hranice kapitalismu

176 Kč
156 Kč
Tekuté zlo - 11%
Pomocí precizní definice „tekutého zla“ podávají autoři jedinečnou diagnózu aktuální geopolitické situace v Evropě, která se vyznačuje vratkostí, nejistotou, permanentními změnami, politickým populismem a prohlubujícími se rozdíly napříč společností.
sociologie

Tekuté zlo

350 Kč
311 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 66 položek
<< < 1 2 3 4 > >>