Nejprodávanější tituly - duben 2023
válečné konflikty

Prolitá krev zavazuje - 11%
(1x)
Tisíciletí českých dějin mezi devátým a devatenáctým stoletím lemuje řada bitev, o kterých již jejich současníci tušili, že jsou zásadním dějinným rozcestím.
válečné konflikty

Prolitá krev zavazuje

71 Kč
63 Kč
Stoletá válka - 11%
Boris Bove představuje stoletou válku jako myšlenkovou konstrukci, která se snaží koncepčně uchopit opakované konflikty mezi královstvími Francie a Anglie probíhající od 90. let 13. století do 50. let 15. století.
válečné konflikty

Stoletá válka

279 Kč
248 Kč
Říše letního měsíce - 11%
(1x)
Komančové byli nejmocnějším indiánským kmenem v amerických dějinách. Proslavili se nedostižným jezdeckým i válečným uměním a legendární bojovností, dokázali zarazit rozpínání španělského impéria z Mexika i francouzských kolonistů z Louisiany.
válečné konflikty

Říše letního měsíce

358 Kč
318 Kč
Zum Befehl, pane lajtnant... - 50%
(1x)
Kompozice z pamětí, deníků a korespondence českých vojáků v první světové válce, volně navazující na knihu Přišel befel od císaře pána, tentokrát nesleduje pouti jednotlivých účastníků válečného dění, nýbrž líčí konkrétní oblasti života na frontě.
válečné konflikty

Zum Befehl, pane lajtnant...

398 Kč
198 Kč
Americká revoluce - 11%
(2x)
Titul je věnován konfliktu Velké Británie s americkými osadníky ve třinácti koloniích, z nichž se v průběhu války a americké revoluce zrodily Spojené státy americké.
válečné konflikty

Americká revoluce

449 Kč
399 Kč
Kruh se uzavírá - 11%
Čtenáři se do rukou dostává kniha Edwina P. Hoyta, amerického vojenského historika a novináře, věnovaná posledním šedesáti dnům druhé světové války v Pacifiku.
válečné konflikty

Kruh se uzavírá

359 Kč
319 Kč
Mengeleho lebka: Zrod forenzní estetiky - 11%
Studie autorů Thomase Keenana a Eyala Weizmana popisuje, jak identifikace Mengeleho ostatků otevřela cestu k vyšetřování válečných zločinů, které není založeno na svědectví a paměti, ale na forenzním přístupu.
válečné konflikty

Mengeleho lebka: Zrod forenzní estetiky

122 Kč
108 Kč
Na Bělehrad! - 11%
(2x)
Tažení císařského vrchního velitele Evžena Savojského proti osmanské říši v roce 1716.
válečné konflikty

Na Bělehrad!

323 Kč
287 Kč
Námořní slepota - 11%
(1x)
Přehlížený význam moří pro rozvoj obchodu a moci. Moře představuje pro většinu z nás především symbol letní dovolené. Jenže na mořích a oceánech se toho odehrává mnohem víc. Politický geograf Michael Romancov odhaluje podstatu fenoménu.
válečné konflikty

Námořní slepota

359 Kč
319 Kč
Neohlížej se, zkameníš - 11%
(1x)
Odboj proti nacismu se může s odstupem téměř osmi dekád zdát jako známá a uzavřená kapitola. Kniha však přináší strhující a málo známý příběh mladých lidí ze Smíchova, jimž se do cesty životem postavila nacistická diktatura.
válečné konflikty

Neohlížej se, zkameníš

297 Kč
264 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 50 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>