Nejprodávanější e-knihy - květen 2023
historické osobnosti

Kriegel - 20%
František Kriegel je dnes znám širší veřejnosti pouze jako ten, který jediný v srpnu 1968 odmítl podepsat moskevský protokol. Životní osudy tohoto komunisty, lékaře a vojáka na několika frontách druhé světové války jsou ovšem o poznání spletitější.
historické osobnosti
Ukázky

Kriegel

320 Kč
256 Kč
Luxus na dluh? - 20%
Mnohdy opomíjená stránka života slavných osobností českých dějin, panovníků i předních šlechticů a šlechtičen. Kdo z nich byl zadlužený až po uši, kdo naopak (nebo zároveň s tím) štědře půjčoval druhým?
historické osobnosti
Ukázky

Luxus na dluh?

279 Kč
223 Kč
Kultura - zbožnost - symbolická politika - 20%
(1x)
Kniha představuje průřez životního díla francouzské historičky a bohemistky Marie-Élizabeth Ducreux. Výbor textů si klade za cíl umožnit českému čtenáři plně pochopit rozsah badatelských zájmů Marie-Élizabeth Ducreux.
historické osobnosti
Ukázky

Kultura - zbožnost - symbolická politika

340 Kč
272 Kč
Lvice na švédském trůně - 20%
Když se řekne Švédsko, vybavíme si především firmu Ikea, knäckebrot, Volvo, krásnou přírodu s losy a soby, hudební skupinu ABBA, severské detektivky nebo příběhy Astrid Lindgrenové. Také je to ale země, která vždy byla královstvím, nikdy nezažila republiku ani totalitu a vždy jí panovali králové a královny. V této populárně vědecké knize nabízíme portréty švédských královen, ať už vládnoucích panovnic nebo manželek králů, protože téměř všechny hrály v historii mnohem aktivnější roli, než je jim tradičně přisuzována. V knize jsme se soustředili zejména na pětici královen, které skutečně panovaly jako vladařky nebo regentky. Zatímco v éře bájných valkýr a štítonošek by nebudily nejmenší pozornost, v křesťanské epoše byly považovány za nešťastnou a provizorní výjimku.
historické osobnosti
Ukázky

Lvice na švédském trůně

349 Kč
279 Kč
Odtajněné archivy Vatikánu - 20%
Dne 2. března 1939 byl papežem zvolen kardinál Eugenio Pacelli pod jménem Pius XII. Měl nadlidský úkol: provést církev strašlivými roky druhé světové války.
historické osobnosti
Ukázky

Odtajněné archivy Vatikánu

399 Kč
319 Kč
Pomsta: Meghan, Harry a válka mezi Windsory - 20%

Výbušný rozkol v královské rodině fakticky a bez servítek Svatba Harryho a Meghan měla být pro Windsory začátkem nové éry. Během jednoho bouřlivého roku se však sen proměnil v noční můru. Přední britský investigativec zachycuje osudy Meghan Markle jako cestu k dobrému sňatku.

historické osobnosti
Ukázky

Pomsta: Meghan, Harry a válka mezi Windsory

399 Kč
319 Kč
Žila jsem příliš krátce
Ve strhujícím životopisném románu sleduje Monika Czernin stopy své neobyčejné pratety Nory Kinské a nechává před našima očima vyvstat obraz ženy mladé, odvážné a plné života.
historické osobnosti
Ukázky

Žila jsem příliš krátce

249 Kč
Královna Alžběta II. - 20%
(3x)
Je to žena, jejíž život provází samá nej – nejdéle vládnoucí, nejzcestovalejší a na stydlivého člověka i nejspolečenštější, neboť se tváří v tvář potkala s více poddanými než kterýkoli jiný panovník v dějinách.
historické osobnosti
Ukázky

Královna Alžběta II.

389 Kč
311 Kč
Na stráži míru - 20%
Autor patří ke generaci, která dospívala v době reálného socialismu, kdy ještě platila povinná vojenská služba, a vychází z vlastních zkušeností u prvosledového útvaru. Pojem „vojna“ se dávno vytratil z povědomí mladých mužů a mnohdy o ní nemají sebemenší představu.
historické osobnosti
Ukázky

Na stráži míru

179 Kč
143 Kč
Rudý Zeman - 20%
(2x)
Rudý Zeman je opět příběhem novinářského pátrání, které jde do hloubky zásadních politických etap Miloše Zemana a jeho vztahů.
historické osobnosti
Ukázky

Rudý Zeman

249 Kč
199 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 38 položek
1 2 3 4 > >>