Nejprodávanější tituly - květen 2023
světová poezie

Kniha žalmů / Sefer Tehilim - 11%
Dvojjazyčná verze žalmů v českém překladu Viktora Fischla s výběrem Rašiho komentářů.
světová poezie
Ukázky

Kniha žalmů / Sefer Tehilim

539 Kč
479 Kč
Písně beze slov - 11%
Hrubínův výbor překladů slavného francouzského básníka Verlaina, jehož dílo patří k pokladům světové kultury. Překlady jsou převážně z prvních pěti Verlainových sbírek.
světová poezie

Písně beze slov

224 Kč
199 Kč
Opilý koráb - 11%
Reedice antologie z veršů slavného francouzského "prokletého" básníka, která v klasickém překladu Vítězslava Nezvala pod názvem "Básně" poprvé vyšla již roku 1956.
světová poezie

Opilý koráb

251 Kč
223 Kč
Tulák - 11%
Sbírka básní Tulák plyne přirozeně jako rozhovor, někdy úplně obyčejný, o každodenním životě, jindy milostný, chvílemi dojemný, často filozofický. Je to rozhovor o nastavení světa, o křehkosti a konečnosti života a nekonečnosti lásky.
světová poezie

Tulák

261 Kč
232 Kč
Plamen - 11%
Sbírka písňových textů, básní a deníkových záznamů Leonarda Cohena nazvaná Plamen sice vyšla až po autorově smrti, na jejím uspořádání se však velký kanadský písničkář a básník výrazně podílel.
světová poezie
Ukázky

Plamen

313 Kč
278 Kč
Home Body - 11%
(1x)
From the Number One Sunday Times bestselling author of milk and honey and the sun and her flowers comes her greatly anticipated third collection of poetry.
světová poezie

Home Body

359 Kč
319 Kč
Kadiš a jiné básně - 11%
(1x)
Mezi nejznámější básnické skladby Allena Ginsberga patří vedle Kvílení i Kadiš, velkolepý žalozpěv na básníkovu zesnulou matku, jejíž duševní choroba silně poznamenala jeho dětství a dospívání.
světová poezie

Kadiš a jiné básně

178 Kč
158 Kč
Kniha haiku - 11%
(4x)
Ačkoli se Jack Kerouac proslavil především jako prozaik, psal také vynikající poezii – mnozí literární historici jsou dokonce toho názoru, že Kerouacovy básně jeho prózu co do kvality předčí.
světová poezie

Kniha haiku

178 Kč
158 Kč
Poslední legrace - 11%
(1x)
Biligvní vydání zahrnuje asi polovinu Ausoniova díla tak, aby obsáhl všechny polohy: něžně milostné, lyricky krajinopisné, uctivě vzpomínkově elegické, křesťansky zbožné i politicky devótní.
světová poezie

Poslední legrace

267 Kč
238 Kč
Lidský řetěz - 11%
(2x)
V básnické sbírce se mísí vzpomínky na rodiče, elegie na přátele, variace na Vergiliovu Aeneidu či na středověkou irskou a moderní francouzskou poezii – básníkův hlas ustavičně rozmlouvá s jinými hlasy a básně dávají prostor životům druhých.
světová poezie

Lidský řetěz

169 Kč
150 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 64 položek
<< < 1 2 3 4 .. 7 > >>