Pamatujete, jak chutnala buchta od babičky? Taková ta poctivá – z másla, sádla, cukru a bez moderních náhražek. Připomeňte si chuť dětství a vyzkoušejte generacemi prověřené recepty s moderním nádechem.
Histaminová intolerance (HIT) postihuje mnohé z nás, i když leckdy ani nevíme, že ji máme. Tato kompletní příručka informuje o příčinách vzniku onemocnění i symptomech a možnostech léčby.
Kniha Indická kuchyně pro všechny je čerstvá, plná chuti, koření, zeleniny a zdravých bílkovin a představuje 100 receptů na kari, luštěninové dhaly a další indické klasiky, které si můžete připravit a vychutnat doma.
Čtenář se v knize naučí, jak se lépe orientovat v prostředí kuchyně. Dozví se nové postupy při přípravě zdravých pokrmů a také se naučí používat moderní i klasické suroviny.
Pro pomazánky je vždycky najde příležitost – k snídani, k svačině, večeři nebo na bufetovém stole. Nabídka receptů je rozmanitá: na své si přijdou jak milovníci masa a ryb, tak pravověrní vegetariáni a vegani či mlsalové.
Jste ve světě pečení noví a při zaslechnutí slova kvásek jen bezradně krčíte rameny? Zkušená pekařka Gabriela Hradecká vám ukáže, že úžasný chleba z kvásku dokážete snadno upéct i vy.
Dá se na vaření ušetřit, aniž by to odnesla chuť a nutriční kvalita jídel? Jednoznačně ano! Barbora Charvátová, Markéta Chovancová, Tea Olivová a další známé tváře české gastroscény vám poradí, jak na to.
Jak máte zhubnout a jíst zdravě, když nemáte moc času
vařit a chodit nakupovat? Giancarlo Caldesi úspěšně zhubl o 25 kilogramů a již 8 let se mu daří potlačovat cukrovku.