Nejprodávanější knihy - září 2023
poezie

Aenéis
(1x)
Publius Vergilius Maro (70 př. n. l.–19 n. l.), nejvýznamnější římský básník tzv. zlatého období římské literatury, vytvořil epos Aeneis na přání císaře Augusta.
poezie
Ukázky

Aenéis

538 Kč
Mýtinami
(1x)
Vyslovení započalo vidění. Jakým způsobem ale pokračuje dál?
poezie

Mýtinami

225 Kč
Město vidím...
Praha představ, obrazů a tajemných historických příběhů. Praha středověkých zákoutí, židovské mystiky a oken vybízejících k nahlédnutí...
poezie

Město vidím...

54 Kč
Jít nalehko…
(1x)
Potulný japonský básník Nanao Sakaki (1923–2008), souputník a přítel Garyho Snydera a Allena Ginsberga, představuje nepříliš známou tvář Japonska mimo svou rodnou zemi. Výbor poezie v překladu Jiřího Weina.
poezie

Jít nalehko…

216 Kč
Tam uvnitř něco je!
(2x)

Tato kniha je od prvního pohledu podivná a něco se v ní ukrývá… Ač je určena dětem, má šanci stát se zásadním knižním titulem pro celou rodinu, protože imaginace Tomáše Peřiny umocněná výtvarným projevem Františka Skály – to je hodně silná káva.

poezie
Ukázky

Tam uvnitř něco je!

313 Kč
Světelné básně
Pro druhou sbírku Libora Staňka II. je charakteristický silný koncept zakořeněný v autorově přirozeném prostředí, který zároveň vstupuje do básní jako významotvorný pilíř.
poezie

Světelné básně

179 Kč
Uspávanky
Poezie, která se má číst dětem, aby lépe spaly. Obsahuje napínavé, dobrodružné a zábavné příběhy pro děti, např. Uspávanka s vosou, která píchla Viktorii, Uspávanka s plavčíkem a velrybou, Uspávanka s loupežníky a nebojácným chlapcem, atd.
poezie

Uspávanky

287 Kč
Polámal se mraveneček
(1x)
Veršovaný příběh s dobrým koncem o tom, jak polámaného mravenečka nevyléčí prášky mravenčího doktora, ale soucit a porozumění dobrých přátel, vychází jako oblíbené minileporelo ilustrované autorem Krtečka.
poezie

Polámal se mraveneček

134 Kč
Akvárium
Jaroslav Havlíček neměl smysl pro romantičnost, vždy ho přitahoval jen člověk chybující a nikoli dokonalý, poněvadž jen takový je opravdu lidský. Byl neotřesně přesvědčený pesimistický fatalista.
poezie

Akvárium

179 Kč
Mešuge dům
Mešuge dům je nejen intimní vyznání ženy–básnířky ale i metafora Érecu, obraz židovského státu, domova, jenž je sice bezpečným, familiárním zázemím, jehož existence je však neustále ohrožena, zevnitř i zvenku.
poezie

Mešuge dům

241 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 304 položek
1 2 3 .. 31 > >>