Nejprodávanější e-knihy v roce 2023
báje a legendy

České lidové pohádky I - Zvířecí Pohádky a bajky - 20%

První úplné vydání českých lidových pohádek a humorek První svazek plánované devítisvazkové edice, která se snaží splatit dlouhodobý dluh české folkloristiky. Svazek je věnován tzv. zvířecí pohádce. Jednotlivé motivy jsou přehledně členěny podle mezinárodní standardizace, pohádky jsou doplněny komentáři, které mimo jiné ukazují tematické vazby napříč evroskými kulturami. Svazek obsahuje nejen pohádky zapsané v českém jazyce, ale i pohádky z našeho území přeložené z němčiny a romštiny.

báje a legendy
Ukázky

České lidové pohádky I - Zvířecí Pohádky a bajky

279 Kč
223 Kč
Putování za vodníky - 20%
Pokud by se volila nejpopulárnější nadpřirozená bytost českého folklóru a pohádek, dostal by na některé z medailových míst, ne-li přímo na vrchol, dozajista vodník.
báje a legendy
Ukázky

Putování za vodníky

49 Kč
39 Kč
Pověsti staré Prahy - 20%
Soubor třiceti pověstí a legend, které se vztahují k nejznámějším místům hlavního města Prahy. Tato místa lze dodnes navštívit, a tak se kniha může stát současně i jakýmsi zábavným, atypickým průvodcem, který lze vzít s sebou třeba na procházku.
báje a legendy
Ukázky

Pověsti staré Prahy

109 Kč
87 Kč
Nové případy soudce Óoky - 20%
Óoka Tadasuke byl skutečnou historickou postavou. Žil v Japonsku na přelomu 17. a 18. století, a protože tehdejší zákony byly příliš přísné, často je musel obejít svou vynalézavostí. Zavrhl mučení, žádal, aby každé obvinění bylo podloženo důkazy.
báje a legendy
Ukázky

Nové případy soudce Óoky

99 Kč
79 Kč
Moravské národní pohádky a pověsti z okolí Rožnovského - 20%
Skvostný výbor Klementa Bochořáka z pohádek a pověstí sběratele, jehož sbírka patří mezi perly lidové kultury, národní literatury včetně literatury pro mládež.
báje a legendy
Ukázky

Moravské národní pohádky a pověsti z okolí Rožnovského

120 Kč
96 Kč
Pes s drdolem - 20%
V jedinečné sbírce grónských pohádek a mýtů najdete – až na několik výjimek – texty v češtině dosud nepublikované. Jejich rázovitost vyplývá ze specifického způsobu života Inuitů v drsných přírodních podmínkách.
báje a legendy
Ukázky

Pes s drdolem

269 Kč
215 Kč
Valentýnka a staré řecké báje - 20%
Valentýnka s rodinou tráví prázdniny na ostrově Korfu. Kde jinde si přečíst Staré řecké báje a pověsti? Nejvíc ze všech ji zaujme příběh odvážného hrdiny Thesea, který porazil netvora Minotaura.
báje a legendy
Ukázky

Valentýnka a staré řecké báje

179 Kč
143 Kč
Loki a soumrak bohů - 20%
(2x)

Tak se rodí oheň! S narozením Lokiho Laufeyjarsona, syna bohyně a obra z Jötunheimu, se pojí hrozivá kletba – a Otec veškerenstva Ódin to moc dobře ví. Jenže co kdyby se Loki ukázal jako užitečný společník ásgardských bohů?

báje a legendy
Ukázky

Loki a soumrak bohů

209 Kč
167 Kč
Thor a rukavice síly - 20%
(1x)
Sága pokračuje! Thor se za doprovodu boha Lokiho a smrtelníků Tjalfeho a Roskvy vydává do Jötunheimu, země obrů. Thor a jeho skupina musí zjistit, zdali stvůry obývající Jötunheim vládnou magií – protože pokud ano, křehká rovnováha celého světa může být v ohrožení!
báje a legendy
Ukázky

Thor a rukavice síly

209 Kč
167 Kč
České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1 - 20%

První úplné vydání českých lidových pohádek Druhý svazek plánované devítisvazkové edice, která se snaží splatit dlouhodobý dluh české folkloristiky, tentokrát věnovaný kouzelným pohádkám.

báje a legendy
Ukázky

České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1

279 Kč
223 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 45 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>