Nejprodávanější e-knihy v roce 2023
historické osobnosti

Kultura - zbožnost - symbolická politika - 20%
(1x)
Kniha představuje průřez životního díla francouzské historičky a bohemistky Marie-Élizabeth Ducreux. Výbor textů si klade za cíl umožnit českému čtenáři plně pochopit rozsah badatelských zájmů Marie-Élizabeth Ducreux.
historické osobnosti
Ukázky

Kultura - zbožnost - symbolická politika

340 Kč
272 Kč
Stalinova baletka - 20%
Byla odsouzena a poslána do gulagu. Sílu a vůli přežít jí dala její vášeň a láska k tanci.
historické osobnosti
Ukázky

Stalinova baletka

258 Kč
206 Kč
Mussolini - 20%
(1x)
Britský historik Christopher Hibbert vykresluje rozporuplnou osobnost italského fašistického vůdce Benita Mussoliniho s mimořádnou pečlivostí, zároveň čtivě a poučeně, jak je ostatně jeho zvykem.
historické osobnosti
Ukázky

Mussolini

248 Kč
198 Kč
Gustáv Husák - 20%
(2x)
Jméno Gustáva Husáka (1913–1991) je nejsilněji spojeno s obdobím normalizace 70. a 80. let, kdy přicházela na svět generace „Husákových dětí“. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků...
historické osobnosti
Ukázky

Gustáv Husák

449 Kč
359 Kč
Jan Žižka - 20%
(1x)

Na Žižkově biografii je nejpřínosnější, jak autor pojímá jeho osobnost. Není tolerantním utrakvistou, neuznává koexistenci různých pravd či různých přístupů k poznání Boha. Koná a chová se přímočaře.

historické osobnosti
Ukázky

Jan Žižka

248 Kč
198 Kč
Na stráži míru - 20%
Autor patří ke generaci, která dospívala v době reálného socialismu, kdy ještě platila povinná vojenská služba, a vychází z vlastních zkušeností u prvosledového útvaru. Pojem „vojna“ se dávno vytratil z povědomí mladých mužů a mnohdy o ní nemají sebemenší představu.
historické osobnosti
Ukázky

Na stráži míru

179 Kč
143 Kč
Vyzvědačky bez závoje - 20%

Fascinující osudy tajných agentek západního i východního bloku Některé za cenu obrovského osobního rizika pomáhaly své vlasti v době ohrožení, jiné toužily po dobrodružství a snažily se zajistit si pohodlný život. Motivace žen, jež během 20. století působily v tajných službách, byly různé.

historické osobnosti
Ukázky

Vyzvědačky bez závoje

349 Kč
279 Kč
Život a doba ministra Rudolfa Baráka - 21%
Kniha sleduje vzestup a pád ministra vnitra Rudolfa Baráka (1915-1995), pozoruhodné postavy komunistické éry v našich dějinách.
historické osobnosti
Ukázky

Život a doba ministra Rudolfa Baráka

39 Kč
31 Kč
Doktor vězeňských věd - 20%
(1x)
Žije totiž s přesvědčením, že po světě zkrátka chodí lidé, jejichž jediným úkolem zde na zemi je škodit. Jiří Stránský se ale nedá otrávit nikým a ničím – na to si toho prožil už dost. Lágr v padesátých letech, další vězení v letech sedmdesátých, po revoluci neustálý tlak, aby konečně vstoupil do politiky… Nikdy to neudělal.
historické osobnosti
Ukázky

Doktor vězeňských věd

179 Kč
143 Kč
Jan Hus známý i neznámý - 20%
Jiří Kejř vypráví přístupnou formou příběh života mistra Jana Husa, systematicky vysvětluje pohnutky jednání tohoto významného myslitele i podstatu jeho individualistického založení.
historické osobnosti
Ukázky

Jan Hus známý i neznámý

100 Kč
80 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 192 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 20 > >>