Nejprodávanější e-knihy v roce 2023
filosofie

O čem se nedá mluvit, o tom se musí zpívat - 20%
Má-li věda za cíl poznání a ovládnutí světa, je umění především prostředkem poznání nás samých. Ba co víc, umožňuje nám nahlédnout, že každé poznání je v nějakém ohledu sebepoznání, jak to explicitně hlásá filosofie německého idealismu.
filosofie
Ukázky

O čem se nedá mluvit, o tom se musí zpívat

149 Kč
119 Kč
Jean-Jacques Rousseau: od 'Rozpravy o původu nerovnosti' ke 'Společenské smlouvě' - 20%
Milan Sobotka, emeritní profesor novověké filosofie na Univerzitě Karlově v Praze, ve své knize o Jeanu-Jacquesu Rousseauovi vychází z předpokladu, že Rousseau je objevitelem hodnoty druhého (a druhých) pro každého jedince.
filosofie
Ukázky

Jean-Jacques Rousseau: od "Rozpravy o původu nerovnosti" ke "Společenské smlouvě"

100 Kč
80 Kč
Filosofie mysli - 20%
Tato kniha pojednává o klasických problémech a koncepcích filosofie mysli, jako je ontologický dualismus, analytický behaviorismus, fyzikalismus, teorie identity,
filosofie
Ukázky

Filosofie mysli

129 Kč
103 Kč
Jak se dělají filosofie - 20%
Autorova důslednost a systematičnost zde nevyúsťuje ve vytvoření jiného, dalšího systému. Ukazuje, že skutečné myšlení začíná právě tam, kde opouští systémy, definice, přihrádky a jiné „strnulé formy.
filosofie
Ukázky

Jak se dělají filosofie

149 Kč
119 Kč
Filosofie a jazyk - 20%
Filosofie a jazyk je souborem článků napsaných během posledních zhruba deseti let. Spojuje je idea filosofického výkladu různých aspektů fenoménu jazyka a fakt, že nejsou určeny výhradně nejužšímu okruhu odborníků.
filosofie
Ukázky

Filosofie a jazyk

99 Kč
79 Kč
Těm, kterým patřím - 21%
(1x)
Druhým svazkem edice Skautské deníky jsou táborové deníky skauta Jiřího Wolkera z let 1916 a 1917. Této publikaci vyšly oba deníky pohromadě, navíc doplněné o další soudobé texty - dopisy, kresby a fotografie.
filosofie
Ukázky

Těm, kterým patřím

28 Kč
22 Kč
Anatomie melancholie - 20%
Kniha Roberta Burtona o melancholii vyšla poprvé v roce 1621 a patří k nejznámějším a nejčtenějším naučným dílům té doby. Její téma je však prastaré, jako první je pojednal již Aristotelés.
filosofie
Ukázky

Anatomie melancholie

397 Kč
318 Kč
Plotin u řeckých raně křesťanských autorů - 20%
Plotin, filosof alexandrijského vzdělání, který působil v letech 244–269 jako učitel v Římě, byl nejen zakladatelem novoplatonské školy, ale zároveň podstatně ovlivnil raně křesťanské autory.
filosofie
Ukázky

Plotin u řeckých raně křesťanských autorů

170 Kč
136 Kč
„Hledáš-li Boha v lásce...“ - 20%
Myšlení Josefa Šafaříka, který vždy očekával více od jednotlivce než od společnosti a varoval před intelektuálním a etickým konformismem, je prodchnuto hlubokým humanismem.
filosofie
Ukázky

„Hledáš-li Boha v lásce...“

110 Kč
88 Kč
Epistemologie estetična - 20%
Představa vzájemné metodologické provázanosti výzkumu a umění, která se objevila koncem minulého století, odkrývá nové možnosti bádání a umožňuje nám pojmově uchopit takový výzkum, který by byl na umění založený.
filosofie
Ukázky

Epistemologie estetična

130 Kč
104 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 105 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 11 > >>