Nejprodávanější Kniha - leden 2024
literatura

Kdo chodí tmami - 11%
(1x)
V rozsáhlém rozhovoru Aleše Palána vzpomínají synové básníka, grafika a překladatele Bohuslava Reynka a básnířky Suzanne Renaudové na své rodiče, desítky jejich přátel, významných osobností české kultury, na dětství prožité ve Francii i v Petrkově.
literatura

Kdo chodí tmami

448 Kč
398 Kč
Spisovatel Zdeněk Šmíd - 11%
Literární monografie představuje se zřetelem k literárnímu kontextu autorův život a dobovou literárněhistorickou a literárněkritickou reflexi jeho próz a hodnotí reprezentativní oblastí Šmídovy tvorby: téma soužití Čechů a Němců v západních Sudetech.
literatura

Spisovatel Zdeněk Šmíd

441 Kč
392 Kč
Trnitá cesta - 11%

Osm let, během nichž se z ambiciózního, avšak neúspěšného pražského bankéře Gustava Meyera stal spisovatel Gustav Meyrink.

literatura

Trnitá cesta

171 Kč
152 Kč
Veřejní nepřátelé - 11%
(4x)
Inspirativní slovní přestřelka dvou předních francouzských intelektuálů. Dva kontroverzní autoři si šest měsíců intenzivně dopisují, aby se vypsali z témat, která je pálí, obrazně i doslova.
literatura
Ukázky

Veřejní nepřátelé

314 Kč
279 Kč
Kundera - 6%
(15x)
Obsáhlý Novákův životopis mapuje ve čtyřech oddílech Kunderovo rodinné zázemí, autorovy básnické počátky ve znamení stalinismu padesátých let, prominentní působení v letech šedesátých a život v hledáčku Státní bezpečnosti před odchodem do exilu.
literatura
Ukázky

Kundera

638 Kč
598 Kč
Promluv, paměti - 11%
(3x)

Kniha zachycuje Nabokovův život v rozpětí let 1903 až 1940, počínaje šťastným dětstvím v Rusku a konče emigrantským životem v Paříži a Berlíně. Vyšla původně anglicky a autor sám ji přeložil do rodné ruštiny.

literatura

Promluv, paměti

332 Kč
295 Kč
Jan Zahradníček. Poezie a skutečnost existence. - 11%
Monografie o básnickém díle Jana Zahradníčka sleduje vlastně jediný problém, který by bylo možné formulovat následovně: Jak hluboko a jak intenzivně proniká básnické zření do skutečnosti světa a proměňuje ji v básnický obraz?
literatura

Jan Zahradníček. Poezie a skutečnost existence.

278 Kč
247 Kč
Flashky - 11%
(5x)
Jedinečná vzpomínková kniha napsaná dcerou Jana Zábrany k třicátému výročí jeho úmrtí. Plnohodnotná umělecká próza, která přesným a břitkým jazykem podává pravdivý obraz české společnosti v poválečném půlstoletí na pozadí tzv. rodinné historie.
literatura

Flashky

179 Kč
159 Kč
Gottfried Benn a Else Lasker-Schülerová - 11%
Autorka na příběhu Gottfrieda Benna a Elsy Lasker-Schülerové ukazuje na obtížnost této německo-židovské symbiózy dvou básníků.
literatura

Gottfried Benn a Else Lasker-Schülerová

18 Kč
16 Kč
Dílo - 11%
Svazek představuje v úplnosti básnické a v širokém výběru satirické, překladatelské, esejistické a publicistické dílo významného českého básníka 20. století a literárního historika-anglisty Josefa Lederera (1917 v Praze -1985 v Delftu).
literatura

Dílo

539 Kč
479 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 56 položek
<< < 1 2 3 4 .. 6 > >>