Nejprodávanější e-knihy - leden 2024
historie a politika

Cesta Františka Čuby z Březové k JZD Slušovice - 20%
(1x)
Pro velký zájem čtenářů je už třetí rozšířený dotisk knihy Cesta Františka Čuby z Březové k JZD Slušovice.
historie a politika
Ukázky

Cesta Františka Čuby z Březové k JZD Slušovice

139 Kč
111 Kč
M+ B+ M - 20%
(4x)
M+B+M. Josef Mašín, Josef Balabán, Václav Morávek. Tři králové z doby nacistické okupace. Nezpochybnitelní hrdinové, kteří neváhali riskovat a položit životy za osvobození Československa....
historie a politika
Ukázky

M+ B+ M

248 Kč
198 Kč
Polyxena z Lobkovic - 20%

Příběh emancipované šlechtičny Jedna z „žen české renesance“, dcera nejvyššího kancléře Českého království Vratislava z Pernštejna a španělské dámy Marie Manrique de Lara, manželka nejprve jihočeského magnáta Viléma z Rožmberka, poté vůdčí postavy české katolické šlechty Zdeňka Vojtěcha Popela z Lobkovic, je jakýmsi prototypem šlechtičny sklonku renesance a nástupu nové, barokní doby.

historie a politika
Ukázky

Polyxena z Lobkovic

270 Kč
216 Kč
Doktor vězeňských věd - 20%
(1x)
Žije totiž s přesvědčením, že po světě zkrátka chodí lidé, jejichž jediným úkolem zde na zemi je škodit. Jiří Stránský se ale nedá otrávit nikým a ničím – na to si toho prožil už dost. Lágr v padesátých letech, další vězení v letech sedmdesátých, po revoluci neustálý tlak, aby konečně vstoupil do politiky… Nikdy to neudělal.
historie a politika
Ukázky

Doktor vězeňských věd

179 Kč
143 Kč
Odkaz rychtáře Vaváka. Příspěvky k životopisu velkého písmáka - 20%
Rychtář z Milčic na Poděbradsku František Jan Vavák (1741–1816) byl největší z českých písmáků, osobitých autorů ze selského prostředí, kteří v období národního obrození uchovávali lidový jazyk příštím pokolením.
historie a politika
Ukázky

Odkaz rychtáře Vaváka. Příspěvky k životopisu velkého písmáka

190 Kč
152 Kč
Vasil Dulov. Na frontu přes gulag - 20%
Kniha zachycuje příběh plukovníka Dulova (1919–2008), který pocházel z Podkarpatské Rusi. Za 2. světové války odešel do SSSR. Krátce po vstupu na sovětské území byl zatčen, odsouzen a uvězněn v gulagu.
historie a politika
Ukázky

Vasil Dulov. Na frontu přes gulag

79 Kč
63 Kč
Éra nevinnosti - 20%
Naše země po listopadu 1989 prožila dynamický vývoj, který radikálně změnil její tvář. Kniha Éra nevinnosti. Česká politika 1989-1997 nabízí ucelené zachycení této zajímavé doby, jejíž někteří aktéři mnohdy utvářejí i dnešek.
historie a politika
Ukázky

Éra nevinnosti

99 Kč
79 Kč
Rudý car - 20%
V Rusku a možná po celém světě mezi levicově exponovanými lidmi mnohdy přežívá chápání Stalina jako architekta socialismu, vítěze nad nacisty a tvůrce sovětského impéria.
historie a politika
Ukázky

Rudý car

169 Kč
135 Kč
Nikita na trůně - 20%
Chruščovova vláda v Sovětském svazu (1953–1964) je jedním z velkých témat novodobé historiografie. V komunistickém dějepisectví byla dlouhá léta naprosté tabu, až do poloviny osmdesátých let dvacátého století Chruščov pro historiky neexistoval.
historie a politika
Ukázky

Nikita na trůně

159 Kč
127 Kč
Tři muži proti totalitě
(1x)
Kniha Václavy Jandečkové se vrací do měsíců a let po únoru 1948, aby představila osudy několika z těch mužů a žen, kteří se pustili do nerovného zápasu s komunistickou diktaturou.
historie a politika
Ukázky

Tři muži proti totalitě

69 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 37 položek
<< < 1 2 3 4 > >>