Nejprodávanější knihy - leden 2024
sociologie

Modernismus a fašismus - 11%
(1x)
Knihou Modernismus a fašismus vrcholí dlouholetý výzkum renomovaného britského historika Rogera Griffina, který se snaží vysledovat a prokázat podstatu generického fašismu a zároveň jej lokalizovat v kontextu mnoha hnutí modernismu.
sociologie

Modernismus a fašismus

414 Kč
368 Kč
Individuální a masová rekreace v okolí velkých industriálních měst v 19.–21. století - 11%
Kolektivní monografie obsahuje devět odborných studií věnovaných problematice trávení volného času v původně agrárních zázemích průmyslových měst v posledních dvou stoletích. Knihu tvoří příspěvky historiků, archeologů, geografů, památkářů a umělců.
sociologie

Individuální a masová rekreace v okolí velkých industriálních měst v 19.–21. století

171 Kč
152 Kč
Lidská a přirozená práva v dějinách - 20%
Moderní pojetí lidských práv je tradičně odvozováno z myšlenek a deklarací 18. století, kdy lidská práva byla chápána jako práva přirozená.
sociologie

Lidská a přirozená práva v dějinách

218 Kč
174 Kč
Pod maskou benevolence - 11%
Studie Harlana Lanea představuje komplexní (lingvistický, antropologický, historický) pohled na reprezentaci neslyšící komunity, otázku znakového jazyka a vzdělávání neslyšících.
sociologie

Pod maskou benevolence

302 Kč
268 Kč
Sociální politika - 11%
Kniha je základní odbornou učebnicí pro studijní obor zaměřený na sociální činnosti. Jejím cílem je seznámit žáky se základy sociální politiky v systému politiky státu.
sociologie

Sociální politika

224 Kč
199 Kč
Sudetští Němci o sobě - 11%
(1x)
Kniha podává jednak komentovaný přehled článků ze sudetoněmeckého tisku, týkajících se sudetoněmeckých sjezdů v posledních třech letech, jednak některé polemiky mezi sudetskými Němci.
sociologie

Sudetští Němci o sobě

180 Kč
160 Kč
Bulhaři v Čechách - 11%
Kniha pojednává o bulharské etnické menšině v současnosti.
sociologie

Bulhaři v Čechách

108 Kč
96 Kč
Třetí město - 11%
Publikace nabízí pohled na město obyčejné, každodenně prožívané, a tím utvářené a reinterpretované, naplněné lidským jednáním, komunikací a vztahy. Nabízí také pohled na obrazy města, které jsou odrazem a předlohou naší každodennosti současně.
sociologie

Třetí město

224 Kč
199 Kč
Postkoloniální myšlení II - 11%
(1x)
Publikace obsahuje klasické texty definující témata univerzality a diference, rezistence, jazyka jako epistemologické a imaginativní struktury moci ad.
sociologie

Postkoloniální myšlení II

243 Kč
216 Kč
Železný Jan - 6%
(2x)
Úvahy o jednotlivých fázích života, o zkouškách a prozřeních, kterými by měl procházet každý opravdový muž, chce-li být nejen navenek, ale i vnitřně šťasten. Autor se zároveň snaží vykreslit archetyp muže.
sociologie

Železný Jan

338 Kč
318 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 40 položek
<< < 1 2 3 4