Nejprodávanější Kniha - leden 2024
povídky

Nový věk – Nepovídka - 11%
(2x)
Jde o dvojici Bondyho původně samostatných prací, které vyšly samostatně několikrát v samizdatu a obě pak ještě v 80. letech i tiskem na stránkách Tigridova exilového časopisu Svědectví.
povídky
Ukázky

Nový věk – Nepovídka

179 Kč
159 Kč
Srstí - 11%
Obtížně interpretovatelné krátké povídky Liliane Giraudon balancují mezi poezií a prózou (která neexistuje), provokací a matením, mezi intuitivní esejistikou a fantasmagorií.
povídky

Srstí

162 Kč
144 Kč
Tobě zahynouti nedám... - 11%
Antologie přináší povídky autorů a autorek známých či dnes již pozapomenutých, které vyšly na stránkách literárních časopisů. Povídky zachycují nelehké osudy Židů na sklonku druhé republiky a v protektorátu, v ghettech či vyhlazovacích táborech.
povídky
Ukázky

Tobě zahynouti nedám...

288 Kč
256 Kč
Vzkříšení modřínu. Črty ze zločineckého podsvětí - 11%
Kde se v člověku bere síla a vůle, aby vyvázl živý z pekla sovětského gulagu? I na tuto otázku hledá ve svých povídkách odpověď Varlam Šalamov, zkušený prozaik, bývalý vězeň a autor rozsáhlého povídkového cyklu o Kolymě.
povídky

Vzkříšení modřínu. Črty ze zločineckého podsvětí

288 Kč
256 Kč
Jinde - 11%
Sedm povídek od sedmi současných českých autorů o lidech na cestách, cizincích bez domova, lidech, kteří utíkají, lidech, kteří ztratili minulost a hledají novou budoucnost, jsou ztraceni v jazyce, na periferii, ve velkoměstě nebo v čase.
povídky
Ukázky

Jinde

162 Kč
144 Kč
Muž, který vybouchl - 11%
Výbor povídek od irsky píšících autorů dvacátého století.
povídky

Muž, který vybouchl

234 Kč
208 Kč
O čem mluvíme, když mluvíme o lásce - 11%
(2x)
Závěrečným, pátým svazkem Carverových povídek je původní sbírka z roku 1981.
povídky

O čem mluvíme, když mluvíme o lásce

269 Kč
239 Kč
Povídky - 11%
(1x)
Česká knižnice přináší kratší prózy ze všech období Čepovy tvorby, od knižního debutu Dvojí domov z poloviny dvacátých let až po exilové Cikány. Výběr a komentář Tomáš Kubíček, příprava textu Marie Havránková.
povídky

Povídky

296 Kč
263 Kč
Tohle je skutečnost - 11%
(1x)
Úplný soubor básnického a povídkového díla pozoruhodné české spisovatelky, dcery novinářky Mileny Jesenské a architekta Jaromíra Krejcara, autorky knihy „Adresát Milena Jesenská".
povídky

Tohle je skutečnost

313 Kč
278 Kč
Přátelé Nadace - 6%

Jako mimořádný hold Asimovovu dílu přijalo sedmnáct významných spisovatelů výzvu ponořit se do jeho rozsáhlého díla a vytvořit nové vzrušující povídky nejslavnějšího science fiction vesmíru dvacátého století.

povídky
Ukázky

Přátelé Nadace

338 Kč
318 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 63 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>