Nejprodávanější Kniha - leden 2024
etnografie, etnologie

Dědictví českého trampingu - 11%
Monografie usiluje na základě mnohaletého studia historie trampské subkultury o zachycení hlavních rysů trampingu v současnosti, tj. v posledních zhruba třiceti letech.
etnografie, etnologie
Ukázky

Dědictví českého trampingu

626 Kč
556 Kč
Cestami zelených mužů - 11%
Soubor studií a reflexí zabývajících se tématem "Zelených mužů" nejenom ve středověkých plastikách středověké sakrální architektury a jejich výskytem na našem území.
etnografie, etnologie

Cestami zelených mužů

321 Kč
286 Kč
Mytologie Slovanů - 11%
(2x)
Kniha představuje jedinečný pokus o rekonstrukci slovanské mytologie a slovanského náboženství. Giesztor v ní zkoumá panteon slovanských bohů, rituály spojené s jejich uctíváním, včetně střetávání se slovanských náboženství s křesťanstvím.
etnografie, etnologie

Mytologie Slovanů

403 Kč
358 Kč
Dějiny lidí - 11%
(2x)
Všichni lidé všech dob si dávají jména, mají vymezenou rodinu a příbuzné, dávají si dary, zdobí svá těla, pečují o vlasy, počítají, užívají gest, zhotovují nástroje, dělí si mezi sebou práci, znají zákony, truchlí či nějak „tancují“.
etnografie, etnologie
Ukázky

Dějiny lidí

1 080 Kč
960 Kč
Mapy smyslu - 11%
(1x)

Lidé různých kultur i dob si vyprávějí mýty a příběhy. Čím to je, že tato vyprávění mají tak podobnou strukturu? Co to vypovídá o lidské mysli, morálce i o světě vůbec?

etnografie, etnologie
Ukázky

Mapy smyslu

799 Kč
710 Kč
Pod křídly Velkého krkavce - 11%
Máte rádi sever? Některé z těchto příběhů si vyprávějí Gróňané, jejichž život je provázán s mírným tepem drsné krajiny a ledovým mořem. Rozprostřete kožešiny, uvařte si čaj a vydejte se mezi národy, jež obývají oblasti kolem polárního kruhu.
etnografie, etnologie

Pod křídly Velkého krkavce

359 Kč
319 Kč
Kotowaza: Japonská přísloví - 11%
(3x)
Přísloví i další formy lidové moudrosti zobecňují lidské zkušenosti, proto jsou stále živé a oblíbené. Japonský termín kotowaza se překládá do češtiny zpravidla jako „přísloví“, ve skutečnosti sem ale patří také rčení, úsloví, pořekadla.
etnografie, etnologie

Kotowaza: Japonská přísloví

261 Kč
232 Kč
Záhadné taje Sibiře - 11%
Nahlédněte do neuvěřitelných osudů odsouzenců k životu na zmrzlé Sibiři. Do vyhnanství sem byli posíláni poddaní nepohodlní carskému i stalinskému režimu, mezi nimiž se objevují spisovatelé jako Dostojevskij, Černyševskij, Sacharov, Solženicyn...
etnografie, etnologie

Záhadné taje Sibiře

359 Kč
319 Kč
Místa kultury - 11%
(1x)
Homi K. Bhabha patří mezi nejznámější současné představitele akademické větve post-koloniálních studií, působí jako profesor anglické a americké literatury a jako ředitel Humanities Center na Harvardské Univerzitě v USA.
etnografie, etnologie

Místa kultury

396 Kč
352 Kč
Cesta hadí kánoe - 11%
Mýty a legendy z různých míst a dávných časů inspirují i dnešní čtenáře, kterým předávají moudrost předchozích generací a jejich respekt k živým bytostem i přírodě. Vítejte mezi jihoamerickými indiány!
etnografie, etnologie

Cesta hadí kánoe

359 Kč
319 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 39 položek
1 2 3 4 > >>