Nejprodávanější knihy - únor 2024
světové dějiny

Něžné zbraně - 11%
Armádní umělecký soubor Víta Nejedlého nebo Ústřední hudba ČSLA patřily mezi nejznámější múzické instituce socialistické armády. Těmito i mnoha dalšími vojenskými uměleckými tělesy prošla plejáda uměleckých osobností.
světové dějiny
Ukázky

Něžné zbraně

446 Kč
396 Kč
Šlechta v českých zemích 2 - 11%
Do knihy Šlechta v českých zemích se vešlo pouze omezené množství osobností nebo byla zmíněna pouze část jejich života. A tak vznikl tento druhý díl, ve kterém dostali prostor i jiní aristokraté.
světové dějiny

Šlechta v českých zemích 2

314 Kč
279 Kč
Dalajlama a Havel - 11%
(2x)
Výpravná publikace mapující přátelský vztah dvou výrazných osobností. Prvního ledna roku 1990 pozval Václav Havel jako nově zvolený prezident do Prahy kromě papeže Jana Pavla II. a Rolling Stones také dalajlamu.
světové dějiny
Ukázky

Dalajlama a Havel

719 Kč
639 Kč
Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

světové dějiny
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Informační gramotnost - 11%
Kniha nabízí pohled do historického pozadí formulování koncepce informační gramotnosti jako určitého nástroje pro úspěšnou adaptaci na informační společnost.
světové dějiny

Informační gramotnost

404 Kč
359 Kč
Liechtensteinové - Knížecí a panovnický rod - 11%
Liechtensteinové – jeden z nejstarších moravských a českých panských a knížecích rodů. Jejich počátky nacházíme v 11. století v Bavorsku. Na Moravu přišli skrze budoucího krále Přemysla Otakara a stali se jedním z nejbohatších moravských rodů.
světové dějiny

Liechtensteinové - Knížecí a panovnický rod

449 Kč
399 Kč
Mexikopedie 2 - 11%
(1x)
Ve 27 kapitolách druhého dílu Mexikopedie: abecedáře mexické kultury navštívíme nejpodivnější městečko Mexika San Juan Chamula, kde mayští šamani diktují, jak se modlit v katolickém kostele.
světové dějiny
Ukázky

Mexikopedie 2

619 Kč
550 Kč
Miliardáři ve službách nacistů - 11%
Daimler-Benz, Allianz, Porsche, Volkswagen a BMW… Všechny tyto a mnohé další globální společnosti spojuje temné dědictví rodin, které je založily nebo ovládly.
světové dějiny

Miliardáři ve službách nacistů

494 Kč
439 Kč
Střední odborné školy v Československu v době komunismu - 11%
Hlavním cílem této publikace je na základě historicko-pedagogického výzkumu představit každodenní život středních odborných škol v Československu v době komunismu na příkladu bývalého Jihomoravského kraje.
světové dějiny

Střední odborné školy v Československu v době komunismu

410 Kč
364 Kč
Švédské obléhání Brna roku 1645 - 11%
Kniha přináší nový, ucelený pohled na obléhání Brna švédskou armádou v květnu až srpnu 1645. Barvité vylíčení dramatického boje o město se opírá o dlouhodobé studium původních archivních pramenů.
světové dějiny

Švédské obléhání Brna roku 1645

243 Kč
216 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 506 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 51 > >>