kol.

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Nahoru

kol. v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Pár novinek z Arga - březen 2024

Sedmero knih, které vám mohou vstoupit do cesty, pokud jim to dovolíte. A pochopitelně dál platí, že Argo vydává pestře a dává knihám rozličných žánrů potřebnou péči.
Recenze

Meziřádky Zdenko Pavelky

Literární redaktor a nakladatel uvádí knihy, které ho z nových titulů zaujaly - a dělá to pravidelně v rámci Meziřádků, pravidelné knižní relace, která je součástí sobotní Víkendové přílohy Českého rozhlasu Vltava. My uvádíme v textové podobě s časovým odstupem.
Aktuality

Litery 2023 rozdány

Ceny 22. ročníku byly uděleny tradičně v přímém přenosu České Televize Art. Před publikem českého knižního světa si cenu za prózu převzal Viktor Špaček, cenu za poezii Petr Hruška a cenu za Knihu roku Miloš Doležal (v zastoupení svého...
Zobrazit celý text
TV Kosmas

O Muzeu literatury s Alenou Petruželkovou

V Praze se 18. října 2022 otevírá Muzeum literatury. Adresa: Pelléova 44. 663 m2 výstavní plochy, 900 exponátů. Také studovna, kinosál, kavárna. Týden před otevřením jsme se nechali prostory nového muzea provést autorkou koncepce stálé/nestálé expozice Alenou Petruželkovou.
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualně.cz s autorkou a editorkou knihy Samet blues o zkušenostech Romů po roce 1989

Co si myslí čeští Romové mladší generace o době po sametové revoluci? Představu dává právě vydaný sborník textů nazvaný Samet blues. Autorky a autoři v něm popisují, jak vypadal příchod svobody do života zdejší početné menšiny. Líčí rodiny...
Zobrazit celý text
Další články