Nejprodávanější knihy - únor 2024
společenské vědy

Ambasadoři bohémy - 11%
Za řadou výstav, koncertů, happeningů, konferencí nebo filmových projekcí stojí práce kulturních diplomatů, kteří veřejnosti ukazují svou zemi prostřednictvím kultury. Kulturní diplomacie je jedním z nástrojů zahraniční politiky.
společenské vědy

Ambasadoři bohémy

268 Kč
238 Kč
Dalajlama a Havel - 11%
(2x)
Výpravná publikace mapující přátelský vztah dvou výrazných osobností. Prvního ledna roku 1990 pozval Václav Havel jako nově zvolený prezident do Prahy kromě papeže Jana Pavla II. a Rolling Stones také dalajlamu.
společenské vědy
Ukázky

Dalajlama a Havel

719 Kč
639 Kč
Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

společenské vědy
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Informační gramotnost - 11%
Kniha nabízí pohled do historického pozadí formulování koncepce informační gramotnosti jako určitého nástroje pro úspěšnou adaptaci na informační společnost.
společenské vědy

Informační gramotnost

404 Kč
359 Kč
Klima je příležitost - 11%
Obavy ze změny klimatu stačit nebudou, pojďme se raději pustit do nápravy.
společenské vědy

Klima je příležitost

395 Kč
351 Kč
Mezi námi předškoláky pro děti od 5 do 7 let - 11%
Publikace je určena dětem k prověření jejich znalostí, schopností a dovedností před nástupem do školy, nejvhodnější je pro věk 5 až 7 roků dítěte.
společenské vědy

Mezi námi předškoláky pro děti od 5 do 7 let

179 Kč
159 Kč
Ohlodaná kost - 11%
Mnozí se považují za odborníky – rodiče, zřizovatelé, politici – a chtějí přímo či nepřímo zasahovat do vzdělávání. Kniha nabízí náhled na to, zda je opravdu zapotřebí tradiční školu měnit.
společenské vědy

Ohlodaná kost

491 Kč
436 Kč
Střední odborné školy v Československu v době komunismu - 11%
Hlavním cílem této publikace je na základě historicko-pedagogického výzkumu představit každodenní život středních odborných škol v Československu v době komunismu na příkladu bývalého Jihomoravského kraje.
společenské vědy

Střední odborné školy v Československu v době komunismu

410 Kč
364 Kč
Uspořádání světa - 11%
(2x)
Třetí vydání zásadní práce vlivného politologa, historika a bývalého ministra zahraničí Spojených států amerických z roku 2014, ve které autor předkládá mnohostranný, historickými a politickými souvislostmi podložený pohled na řád světa.
společenské vědy
Ukázky

Uspořádání světa

627 Kč
558 Kč
Věčná devadesátá - 11%
Divoká? Kriminální? Plná naděje? Devadesátá léta byla mnohem víc
společenské vědy
Ukázky

Věčná devadesátá

449 Kč
399 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 406 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 41 > >>