Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - březen 2024
historie a politika

Kauza Jan Masaryk (nový pohled) - 11%
(1x)
Pátrání po okolnostech smrti Jana Masaryka připomíná křižovatku slepých uliček. Ať už kriminalisté, historici a publicisté sledovali domněnku ministrovy sebevraždy, anebo se vydali po stopách a motivech vražedného činu,...
historie a politika
Ukázky

Kauza Jan Masaryk (nový pohled)

294 Kč
262 Kč
Nina Schenková, hraběnka von Stauffenbergová
(1x)
Hraběnka von Stauffenbergová představuje jednu z nejvíce fascinujících ženských osobností německého odboje, a přesto zcela neznámou. Dne 20. července 1944 ztratila Nina Schenková, manželka strůjce atentátu na Hitlera, muže, kterého milovala.
historie a politika

Nina Schenková, hraběnka von Stauffenbergová

44 Kč
Česká inteligence 20. století - 11%
Padesát profilů předních českých intelektuálů a intelektuálek minulého století.
historie a politika
Ukázky

Česká inteligence 20. století

539 Kč
479 Kč
Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

historie a politika
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Kat a jeho žena - 11%
Neuvěřitelná výprava do samého srdce nacistického zla: portrét jedné z nejtemnějších postav Hitlerovy nacistické elity Reinharda Heydricha, strůjce a vykonavatele holocaustu...
historie a politika

Kat a jeho žena

809 Kč
719 Kč
Fenomén Angela Merkelová - 17%
(1x)
Kniha Fenomén Angela Merkelová přináší osobitý pohled dlouholetého berlínského zpravodaje České televize na tuto zásadní osobnost světové politiky, a také na proměny, které Německo za její vlády prodělalo.
historie a politika
Ukázky

Fenomén Angela Merkelová

238 Kč
198 Kč
Nejcitlivější místo režimu
(1x)
Názory a vzpomínky šestadvaceti členů Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných (VONS) jsou v knize doplněny mnoha fotografiemi a dokumenty. Příloha: CD – Informace o Chartě 77 (Infoch) 1978-1992.
historie a politika

Nejcitlivější místo režimu

89 Kč
Hrabě hraje divadlo - 11%
Postava kontroverzního šlechtice zavádí čtenáře do prostředí divadla, jeho provozu i každodennosti, na politickém kolbišti pak do gradujících nacionálních sporů v době bojů za českou politickou emancipaci.
historie a politika

Hrabě hraje divadlo

449 Kč
399 Kč
Armádní generál Jan Syrový - 11%
Kniha je první ucelenou biografií, která objektivně zkoumá mimořádný životní příběh armádního generála Jana Syrového.
historie a politika
Ukázky

Armádní generál Jan Syrový

629 Kč
559 Kč
Náhradník
(3x)
Princ Harry poprvé vypráví svůj příběh – a svou cestu popisuje se syrovou, neochvějnou upřímností. Náhradník je přelomovým titulem plným pochopení, odhalení, sebezpytování a těžce vydobytého poznání o nekonečné síle lásky i zármutku.
historie a politika
Ukázky

Náhradník

359 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 107 položek
<< < 1 2 3 4 .. 11 > >>