Nejprodávanější tituly - březen 2024
poezie

Pustá země
(6x)
Pustá země je pravděpodobně nejvlivnější básnickou skladbou 20. století, přinejmenším v kontextu anglofonní poezie. T. S. Eliot ve své útlé knize z roku 1922 zcela mimořádným způsobem navazuje na několikatisíciletou tradici světové literatury.
poezie
Ukázky

Pustá země

178 Kč
Kniha haiku
(4x)
Ačkoli se Jack Kerouac proslavil především jako prozaik, psal také vynikající poezii – mnozí literární historici jsou dokonce toho názoru, že Kerouacovy básně jeho prózu co do kvality předčí.
poezie

Kniha haiku

178 Kč
Ženský
(3x)
Henry Chinaski, Bukowského alter ego, se v románu Ženský objevuje v roli stárnoucího uznávaného spisovatele, a jak už napovídá sám název, prochází celou řadou vztahů s příslušnicemi opačného pohlaví (adjektivum "něžný" v tomto případě není na místě).
poezie
Ukázky

Ženský

198 Kč
Kdo pije potmě víno
Jedna z nejkrásnějších básnických sbírek dvacátého století od jednoho z nejvýznamnějších českých básníků, jehož knihy byly přeloženy do mnoha jazyků.
poezie

Kdo pije potmě víno

260 Kč
Pád do sebe

Ať spustí se bouře příčin a následků. A projasní se nebe. Pak spatřím i sebe mezi beránky.

poezie

Pád do sebe

198 Kč
Tenhle okamžik
Gary Snyder (1930) sbírku Tenhle okamžik (This Present Moment) z roku 2015 označuje jako svou poslední: „Trvalo mi deset let, než jsem získal pocit, že už je tak akorát. Samozřejmě že píšu dál, ale nemyslím, že by z toho byla další kniha.“
poezie

Tenhle okamžik

224 Kč
Kacířův kancionál
(12x)
Kniha ilustrovaných textů legendární cross-overové kapely Insania komentovaných historickými postavami od antických i moderních filosofů a duchovních revolucionářů přes mediální ikony, vrahy a nechvalně známé dobové figury.
poezie
Ukázky

Kacířův kancionál

1 169 Kč
Krtek kamarád
Dobrodružství s Krtkem a jeho kamarády myškou, žabkou, ježkem a zajíčkem nikdy nekončí.
poezie

Krtek kamarád

152 Kč
Sýkorník
Haiku je krátká báseň zachycující skutečně prožitý okamžik. Cílem autora haiku je dovést pozorného čtenáře k objevování záměrně nedopovězených částí textů.
poezie

Sýkorník

213 Kč
Aenéis
(1x)
Publius Vergilius Maro (70 př. n. l.–19 n. l.), nejvýznamnější římský básník tzv. zlatého období římské literatury, vytvořil epos Aeneis na přání císaře Augusta.
poezie
Ukázky

Aenéis

538 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 323 položek
<< < 1 2 3 4 .. 33 > >>