Nejprodávanější Kniha - březen 2024
báje a legendy

Staré pověsti české - 11%
Do knihy s názvem Staré pověsti české (poprvé 1894) shrnul Alois Jirásek své osobité interpretace čtyřiatřiceti národních pověstí a pokusil se tak oživit nejen příběhy z českého dávnověku a z dob křesťanských, ale i pražské pověsti či prastaré věštby
báje a legendy
Ukázky

Staré pověsti české

314 Kč
279 Kč
Odbila dvanáctá hodina - 58%
(1x)
Třikrát třináct nejkrásnějších a nejzajímavějších lidových pověstí o pokladech a jejich strážcích, o kouzelnících a čarodějnicích, o strašidlech a duších, které se tradují v německém prostředí.
báje a legendy

Odbila dvanáctá hodina

238 Kč
99 Kč
Tisíc tváří hrdiny - 11%
(3x)
Klasická Campbellova práce ukazuje na příkladech mytických příběhů pravdy skryté za náboženskými a mytologickými postavami a nechává z nich vyplynout obecně platné významy, aktuální i v dnešním světě.
báje a legendy
Ukázky

Tisíc tváří hrdiny

358 Kč
318 Kč
Staré řecké báje a pověsti - 11%
Příběhy z řecké mytologie převyprávěné pro děti a mládež s legendárními a mimořádně zdařilými ilustracemi Zdeňka Sklenáře. V jednotlivých příbězích se mladí čtenáři setkají s nejznámějšími řeckými bohy, hrdiny, mytickými postavami i monstry.
báje a legendy

Staré řecké báje a pověsti

358 Kč
318 Kč
Staré říkanky české - 11%
Tato knížka je určena především těm čtenářům, velkým i malým, kteří už se někdy setkali s příběhy starých českých pověstí z pera Mistra Jiráska a pocítili jejich zvláštní, snad poněkud omšelé, ale stále fungující kouzlo.
báje a legendy

Staré říkanky české

221 Kč
196 Kč
Argonautika - 6%
Další vydání dosud jediného českého básnického překladu ve svédobě proslulého díla helénistického básníka Apollónia Rhodského. Ten ve svém eposu zpracoval slavný řecký mýtus o plavbě hrdiny Iásona a jeho druhů, Argonautů, na lodi Argó.
báje a legendy

Argonautika

338 Kč
318 Kč
Labyrintem pražského tajemna - 6%
Důležitá pragensie z pera svérázného pražského rodáka Pavla Růta, význačného výtvarníka, ilustrátora a sběratele umění.
báje a legendy

Labyrintem pražského tajemna

296 Kč
278 Kč
Drak - 6%
(2x)
Tato kniha nás zavede do úžasného světa příběhů, legend a mýtů o dracích, jejichž obrovité stopy a závan ohnivého dechu nacházíme po celém světě.
báje a legendy

Drak

264 Kč
248 Kč
Duch dvou tváří - 6%
(1x)

Sbírka 46 legend více než 30 indiánských kmenů nabízí bohatý a živý průřez narativním dědictvím původních obyvatel Severní Ameriky.

báje a legendy
Ukázky

Duch dvou tváří

253 Kč
238 Kč
Mahábhárata aneb Velký boj - 6%
(2x)
Staroindický epos Mahábhárata je jedním z nejrozsáhlejších eposů světa, jenž v originále zahrnuje přes dvě stě tisíc veršů. Převyprávění nejpodstatnějších dějových motivů.
báje a legendy

Mahábhárata aneb Velký boj

423 Kč
398 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 48 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>