Nejprodávanější e-knihy - březen 2024
filosofie

Boží poselství světu - 20%
Je Bůh mstivá nadpřirozená bytost mužského pohlaví, která vyžaduje poslušnost, trestá a odměňuje? A existuje nebe? Walsch rozkrývá mnohé z oblastí, v nichž podle jeho názoru lidstvo zcela mylně chápe Boha.
filosofie
Ukázky

Boží poselství světu

229 Kč
183 Kč
Ctnost sobectví - 20%
V tomto souboru článků, Randová nabízí „nové pojetí egoismu“ založené na rozumu, jako nástroji uchování lidského života. Je to pojetí vylučující jakoukoli formu obětování, jak sebe ostatním tak ostatních sobě.
filosofie
Ukázky

Ctnost sobectví

229 Kč
183 Kč
Ethics, Life and Institutions - 20%
Výsledky moderní evoluční biologie naznačují, že mravnost v lidských společnostech není jen nějakou konvenční „nadstavbou“, nýbrž navazuje na podstatné rysy všeho živého a rozvíjí je specificky lidskou kulturou.
filosofie
Ukázky

Ethics, Life and Institutions

250 Kč
200 Kč
Filosofie en noir - 20%
(1x)
Myšlení, ať chce či nechce, odpovídá své době. Po tragické katastrofě holokaustu je platnost této skutečnosti ještě očividnější – a možná i proto jsou knihy poválečné filosofie obtížně srozumitelné.
filosofie
Ukázky

Filosofie en noir

270 Kč
216 Kč
Filosofie logiky - 20%
Kniha je soustavným pojednáním o problémech filosofie logiky a přístupech k jejich řešení.
filosofie
Ukázky

Filosofie logiky

195 Kč
156 Kč
Na počátku prvního dne - 20%
Kniha představuje biblické stvoření světa jako příběh, který se dotýká každého z nás. Využívá k tomu mystické bohatství hebrejského jazyka, ale též prostých příměrů z obyčejného života.
filosofie
Ukázky

Na počátku prvního dne

139 Kč
111 Kč
Smrt: Esej o konečnosti - 20%
Člověk ví, že musí zemřít, a toto vědomí patří mezi základní charakteristiky lidskosti, náboženství, metafyzika a kultura si však kladou za cíl smrt přemoci.
filosofie
Ukázky

Smrt: Esej o konečnosti

200 Kč
160 Kč
Být místem Bytí - 20%
Ne vždy je dobře rozuměno rozdílům ve filosofii Martina Heideggera před a po obratu (die Kehre) v jeho myšlení, a to včetně proměny chápání klíčového pojmu „das Dasein“ (pobyt) či užití pojmů nových, jako „das Ereignis“ nebo „das Gestell“.
filosofie
Ukázky

Být místem Bytí

100 Kč
80 Kč
O čem se nedá mluvit, o tom se musí zpívat - 20%
Má-li věda za cíl poznání a ovládnutí světa, je umění především prostředkem poznání nás samých. Ba co víc, umožňuje nám nahlédnout, že každé poznání je v nějakém ohledu sebepoznání, jak to explicitně hlásá filosofie německého idealismu.
filosofie
Ukázky

O čem se nedá mluvit, o tom se musí zpívat

149 Kč
119 Kč
Poznávání života - 20%
Francouzská epistemologie představuje v rámci filosofie vědy zcela svébytnou myšlenkovou linii, k jejímž nejvýznamnějším autorům náleží Gaston Bachelard se svou teorií epistemologických zlomů, Georges Canguilhem se svými dějinami vědeckých pojm, ...
filosofie
Ukázky

Poznávání života

200 Kč
160 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 58 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>