Nejprodávanější Kniha nebo Mapa - březen 2024
film a divadlo

Hercova cesta / O herecké technice - 11%
První souborné vydání s úvodní studií překladatelky Zoji Oubramové, věnované životu a dílu slavného ruského herce a pedagoga.
film a divadlo

Hercova cesta / O herecké technice

252 Kč
224 Kč
Dejiny slovenskej kinematografie - 11%
Druhé rozšírené vydanie najkomplexnejšej publikácie venovanej slovenskej kinematografii, ktorá mapuje na viac ako 600 stranách vývoj slovenskej filmovej kultúry.
film a divadlo

Dejiny slovenskej kinematografie

1 350 Kč
1 200 Kč
Fenomén českého loutkářství - 11%
Ojedinělá publikace se zabývá historií českého loutkářství, které bylo jako svého druhu unikát v nedávné době zapsáno na seznam nehmotného kulturního dědictví České republiky.
film a divadlo
Ukázky

Fenomén českého loutkářství

504 Kč
448 Kč
Městská divadla pražská v éře Oty Ornesta - 11%
(1x)
Monografie věnovaná období, ve kterém stál v čele poválečných Městských divadel ředitel Ota Ornest, představuje čtenáři příběhy umělců, kteří tvořili v době let padesátých a „zlatých let šedesátých“.
film a divadlo

Městská divadla pražská v éře Oty Ornesta

216 Kč
192 Kč
Od operety k muzikálu - 11%
(1x)
Jak se vvyvíjela poválečná podoba českého zábavněhudebního divadla? Všechno začíná v okamžiku, kdy výnosy ministra Zdeňka Nejedlého zbavily toto divadlo jednoho z jeho základních atributů – soukromopodnikatelského systému provozování.
film a divadlo

Od operety k muzikálu

216 Kč
192 Kč
Orbis cirkus - 11%
Připravovaná publikace se věnuje proměnám cirkusu v Českých zemích od dob tradičního cirkusu až po jeho současné formy označované jako nový cirkus.
film a divadlo

Orbis cirkus

312 Kč
278 Kč
Barrandov III
Třetí díl mimořádné obrazové historie českého filmu zachycuje válečná léta 1939-1945. Dozvíte se, proč v době světové války vznikala umělecky nejzdařilejší díla.
film a divadlo

Barrandov III

599 Kč
České divadlo pro děti a s dětmi - 11%
Vedle textů německých autorů, které byly překládány či adaptovány pro české prostředí, věnuje autorka pozornost původním českým hrám i kratším textům uveřejňovaným v časopise Přítel mládeže a pro názornou představu doplňuje knížku ukázkami z her.
film a divadlo

České divadlo pro děti a s dětmi

108 Kč
96 Kč
Politické aspekty řecké tragédie/Political Aspects of Greek Tragedy
Řecká tragická poezie je bytostně politická, neboť život v polis i jeho inverze je ústředním tématem tragického dramatu. V této knize si proto autor klade za cíl pojednat o politických aspektech athénského tragického divadla a odpovědět na několik otázek.
film a divadlo

Politické aspekty řecké tragédie/Political Aspects of Greek Tragedy

62 Kč
Co je nám po Hekubě - 11%
Kniha shrnuje takřka padesátileté zkušenosti prof. Evy Stehlíkové s inscenacemi antiky na dnešní scéně a zabývá se tím, jak se antickému dramatu v našich zemích dařilo a daří. Studie probírá problematiku v pěti kapitolách.
film a divadlo

Co je nám po Hekubě

261 Kč
232 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 63 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 > >>