Nejprodávanější Kniha - březen 2024
filosofie a náboženství

Metafyzika - 11%
Jeden ze základních textů řecké filosofie. Co je vlastně skutečné? Jednotlivé nebo obecné? Platón tvrdil, že skutečnost přísluší pouze obecným idejím a jednotlivosti jsou jen nedokonalé... Podle Aristotela, který s Platónem nesouhlasí...
filosofie a náboženství

Metafyzika

360 Kč
320 Kč
Zdravé sebevědomí - 11%
Ve svých knihách hovořím o pokusech poznat v sobě Božské. V této knize uvádím několik variant mého chápání jakéhokoliv problému. Já sám, abych něco pochopil, potřebuji několik stovek variant přístupu k jednomu problému.
filosofie a náboženství

Zdravé sebevědomí

332 Kč
295 Kč
Rozprava o nenávisti
Pro francouzského filozofa A. Glucksmanna není fenomén nenávisti pouhou metaforou sociálního jednání. Nenávist nelze sociologicky či kulturně "odvysvětlit", protože je faktem psychologickým a antropologickým.
filosofie a náboženství

Rozprava o nenávisti

63 Kč
O duševním klidu - 11%
(2x)
Seneca v díle hledá cesty k mravní odpovědnosti cti, vnitřní svobodě a duševní vyrovnanosti, uvažuje o smrti a o přátelství a jeho prospěšnosti a potřebnosti, chválí odpoutání od materiálních potřeb, prosazuje myšlenku o rovnosti všech lidí.
filosofie a náboženství

O duševním klidu

329 Kč
292 Kč
Noční příběh - 6%
(5x)
Profesor Carlo Ginzburg v této své práci podnikl vzrušující cestu v čase, aby vyhledal kořeny lidské povahy, chování a myšlení, spojených s čarodějnickými představami a s vírou v reálnou existenci čarodějnického sabatu.
filosofie a náboženství

Noční příběh

288 Kč
271 Kč
Dekadence a obrození - 11%
Diskurz o údajné „dekadenci“ evropské kultury na konci 19. století se často spojoval s představou, že příčinou tohoto úpadku je narůstající vliv Židů a že „obrození“ se tudíž neobejde bez jejich vyloučení.
filosofie a náboženství

Dekadence a obrození

387 Kč
344 Kč
K svobodě je dlouhé putování - 11%
Monografie na základě rozhovorů s tehdejšími faráři a rozsáhlého bádání v církevních a státních archivech popisuje různé strategie, jimiž si tehdejší církev pokoušela uchovat svobodného ducha.
filosofie a náboženství

K svobodě je dlouhé putování

351 Kč
312 Kč
Štěstí jako téma současné teologie - 11%
Štěstí je dnes předmětem zvýšeného zájmu společenských věd i široké veřejnosti. Kniha reflektuje současné teologie štěstí a poukazuje na rozdílný přístup v protestantské a katolické tradici.
filosofie a náboženství

Štěstí jako téma současné teologie

171 Kč
152 Kč
Co je dialektika? - 11%
(3x)
Dialektika, počínaje Zénónem – přes Marxe a Hegela – a Slavojem Žižekem konče, má za rámcový cíl uchopit myšlení v jeho utváření a zrodu. Jejími typickými tématy jsou tudíž pohyb a spor.
filosofie a náboženství
Ukázky

Co je dialektika?

538 Kč
478 Kč
Český bůh - 11%
(1x)

Kde se bere český "něcismus"? O naší historii, víře a nevíře. Rozhovor salesiána Zdeňka Jančaříka s historiky Stanislavem Balíkem a Jaroslavem Šebkem poodhaluje skrytá zákoutí českých dějin.

filosofie a náboženství
Ukázky

Český bůh

359 Kč
319 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 498 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 50 > >>