Nejprodávanější e-knihy - duben 2024
historie a fakta

Pražské katastrofy - 20%
Kniha připomínají kupříkladu požár Národního divadla, zničující povodně v letech 1890 a 2002, havárie leteckých balónů na Zemské jubilejní výstavě v roce 1891, výbuch parního kotle a následné potopení parníku Františka Josefa I. v roce a další.
historie a fakta
Ukázky

Pražské katastrofy

139 Kč
111 Kč
Prolíbané dějiny aneb milostné příběhy a skandály - 20%
(2x)
Předem se můžete těšit na čtení pořádně šťavnaté, pikantní a vzrušující. Knihu doprovází u každé kapitoly příslušné vysvětlivky a na jejím konci naleznete chronologický přehled významných historických událostí.
historie a fakta
Ukázky

Prolíbané dějiny aneb milostné příběhy a skandály

139 Kč
111 Kč
Ututlané dějiny - 20%
Felix Krumlovský, autor několika pozoruhodných knížek o české historii, si vzal na paškál celkem 35 osobností, slavných Čechů a Moravanů, aby se podíval, na některé záhady, které jsou s nimi spojeny.
historie a fakta
Ukázky

Ututlané dějiny

139 Kč
111 Kč
Kolektivizace a vyhánění sedláků z půdy - 20%
Významný český historik doc. Karel Jech přichází s ucelenou publikací o tom, proč, v jakých souvislostech a jakým způsobem u nás probíhala kolektivizace zemědělství a také proč se nevyhnula řadě činů proti lidskosti.
historie a fakta
Ukázky

Kolektivizace a vyhánění sedláků z půdy

158 Kč
126 Kč
Stěhování národů - 20%
(1x)
Historická práce sleduje dramatické období evropských dějin na rozhraní starověku a novověku.
historie a fakta
Ukázky

Stěhování národů

198 Kč
158 Kč
Postupim a Československo - 20%
Publikace vyvrací řadu mýtů vážících se k různým aspektům poválečného vývoje v Československu, především pak ten, že vyhnání německé menšiny bylo důsledkem rozhodnutí velmocí, kterému se naše vláda jen "podřídila".
historie a fakta
Ukázky

Postupim a Československo

80 Kč
64 Kč
Veselé chvíle v životě lidu českého - 20%
Kulturní dějepisec a národopisec dr. Čeněk Zíbrt sleduje ve svém populárně vědeckém díle obyčeje českého a slovenského lidu a zachycuje zejména humor, kterým byly tyto zvyky okořeněny.
historie a fakta
Ukázky

Veselé chvíle v životě lidu českého

268 Kč
214 Kč
Maďarsko - 20%
Profesor hungaristiky na brněnské Masarykově univerzitě sestavil stručný ale faktograficky nabitý přehled dějin Maďarska od příchodu uherských kmenů do Karpatské kotliny až po současnost.
historie a fakta
Ukázky

Maďarsko

50 Kč
40 Kč
Finsko - 20%
Kniha přibližuje českému čtenáři základní data a události finských dějin, ukazuje, jak poloha Finska mezi Východem a Západem ovlivňovala finskou historii, kulturu i politiku.
historie a fakta
Ukázky

Finsko

50 Kč
40 Kč
Formování moderního národa - 20%
(1x)
Předkládaná práce usiluje o přehledné shrnutí procesu vzniku novodobých národních společenství, o postižení jeho nejzákladnějších problémů a souvislostí v evropském rámci.
historie a fakta
Ukázky

Formování moderního národa

79 Kč
63 Kč
Zobrazuji 191 - 200 z 203 položek
<< < 1 .. 18 19 20 21 > >>