Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - duben 2024
moderní svět a civilizace

Revoluce pro život - 11%
(1x)
Protestní hnutí jako Black Lives Matter, Fridays for Future a NiUnaMenos bojují proti rasismu, klimatické katastrofě a násilí na ženách. Ačkoliv se projevy jejich odporu ve své formě liší, všechny svou podstatou zápasí s kapitalismem, ...
moderní svět a civilizace

Revoluce pro život

288 Kč
256 Kč
Stávat se zvířetem - 11%
Mezi lidstvem a přírodou není žádná bariéra, hranice nebo rozdíl. Jsme totéž. Jen jsme na to zapomněli.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Stávat se zvířetem

404 Kč
359 Kč
Kde to jsem? - 11%
Po otřesných zkušenostech s pandemií covid-19 a s lockdownem hledají státy i jednotlivci způsoby, jak se z krize dostat, a mnozí doufají, že se co nejdříve vrátí ke „světu, jaký byl před pandemií“.
moderní svět a civilizace

Kde to jsem?

261 Kč
232 Kč
Námořní slepota - 11%
(1x)
Přehlížený význam moří pro rozvoj obchodu a moci. Moře představuje pro většinu z nás především symbol letní dovolené. Jenže na mořích a oceánech se toho odehrává mnohem víc. Politický geograf Michael Romancov odhaluje podstatu fenoménu.
moderní svět a civilizace

Námořní slepota

359 Kč
319 Kč
Čísla nelžou - 11%
(3x)
Celosvětově uznávaný kanadský vědec českého původu nás ve své knize bere na faktografickou výpravu za poznáním. 71 tematických kapitol přináší kromě nových informací a fascinujících příkladů z energetiky, dopravy či ekologie také odpovědi na otázky typu: Proč elektrická auta zatím nejsou šetrná k životnímu prostředí? Proč je těžké předpovědět, jak zlá bude probíhající pandemie? A jak lidstvo a vynálezy moderního světa ovlivňují život na naší planetě?
moderní svět a civilizace

Čísla nelžou

359 Kč
319 Kč
Mindf*ck - 11%
(1x)
V roce 2016 výsledky referenda o brexitu šokovaly svět. Nikdo ale tehdy nevěděl, že se na tomto vítězství podílela také společnost Cambridge Analytica. Ta vznikla jako nástroj k zahájení ideologického útoku
moderní svět a civilizace

Mindf*ck

358 Kč
318 Kč
Vyčerpání zdrojů - 11%
(1x)
V roce 1798 publikoval anglikánský kněz Thomas Malthus první a nejslavnější tezi o vyčerpání zdrojů. Absolutní chudoba mas je neodvratná, protože zdroje jsou omezené a jakékoli zlepšení životních podmínek je brzy vymazáno růstem populace.
moderní svět a civilizace

Vyčerpání zdrojů

179 Kč
159 Kč
Černá labuť - 6%
(15x)
Bestseller amerického akademika a investičního poradce libanonského původu analyzuje fenomén "černých labutí", tj. nepředvídaných jevů a událostí s významným dopadem na život jedince nebo celé společnosti, jakým byl např. teroristický útok z 11. září 2001.
moderní svět a civilizace

Černá labuť

467 Kč
439 Kč
Věk hněvu - 11%
Odkud pramení hněv, který se šíří od Brazílie po Indii, od USA po Rusko, překračuje hranice náboženství i kultur a je rozšířen mezi chudými i bohatšími? Jaká logika vede k volbám autoritářů a politickému násilí?
moderní svět a civilizace

Věk hněvu

351 Kč
312 Kč
Velikost - 11%
Pronikavý vhled do světa rozměrů a proporcí od autora, kterého doporučuje i Bill Gates
moderní svět a civilizace
Ukázky

Velikost

449 Kč
399 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 94 položek
<< < 1 2 3 4 .. 10 > >>