Nejprodávanější tituly - duben 2024
báje a legendy

Dědečku, vyprávěj – Příběhy starého Orientu - 11%
Dědečku, vyprávěj – Příběhy starého Orientu je další ze série knížek o laskavém a trpělivém dědečkovi a zvídavé vnučce Viktorce. Tentokrát se přeneseme do vzdáleného Orientu.
báje a legendy

Dědečku, vyprávěj – Příběhy starého Orientu

359 Kč
319 Kč
České pověsti A1/A2. Чеські легенди - 11%
Začtěte se do nejkrásnějších českých pověstí v dvojjazyčném ukrajinsko-českém vydání.
báje a legendy
Ukázky

České pověsti A1/A2. Чеські легенди

224 Kč
199 Kč
Obrázky z českých dějin a pověstí - 11%
Oblíbená knížka obrázkových seriálů, která hravě, humorně, ale velmi výstižně přibližuje čtenářům nejstarší i novější dějiny naší vlasti.
báje a legendy
Ukázky

Obrázky z českých dějin a pověstí

269 Kč
239 Kč
Odysseia - 11%
(1x)
Odysseia navazuje na předchozí Homérův epos Ilias. Ithacký král Odysseus se zde vrací z trojské války domů, po cestě však rozhněvá boha Poseidona, který mu pak strojí nejrůznější překážky a útrapy, takže plavba zpět se protáhne na mnoho let.
báje a legendy

Odysseia

448 Kč
398 Kč
Mia - Landecká holčička - 11%
Na prastarém kopci Landeku u Ostravy se na svém koni dodnes prohání zlý černokněžník. Při procházce se svou třídou najde holčička Mia v trávě malou sošku rytíře na koníkovi. Mia netuší, že ji na ni nastražil právě černokněžník. Holčička sošku zvedá
báje a legendy

Mia - Landecká holčička

179 Kč
159 Kč
Kirke - 11%
(1x)
Mistrovsky zpracovaný příběh o rivalitě mezi příbuznými, palácových intrikách, lásce a nezdolné ženské síle ve světě ovládaném muži. Kniha získala Zlatou stuhu 2020 za nejlepší překlad knihy pro starší děti!
báje a legendy
Ukázky

Kirke

359 Kč
319 Kč
Kováři a alchymisté - 11%
Autor v knize sleduje vývoj některých prastarých mýtů, rituálů a symbolů, které začaly být spojovány s hutníky, kováři a později i s alchymisty.
báje a legendy

Kováři a alchymisté

223 Kč
198 Kč
Staré pověsti české - 11%
Do knihy s názvem Staré pověsti české (poprvé 1894) shrnul Alois Jirásek své osobité interpretace čtyřiatřiceti národních pověstí a pokusil se tak oživit nejen příběhy z českého dávnověku a z dob křesťanských, ale i pražské pověsti či prastaré věštby
báje a legendy
Ukázky

Staré pověsti české

314 Kč
279 Kč
Staré řecké báje a pověsti - 11%
Příběhy z řecké mytologie převyprávěné pro děti a mládež s legendárními a mimořádně zdařilými ilustracemi Zdeňka Sklenáře. V jednotlivých příbězích se mladí čtenáři setkají s nejznámějšími řeckými bohy, hrdiny, mytickými postavami i monstry.
báje a legendy

Staré řecké báje a pověsti

358 Kč
318 Kč
Artušův pád - 11%
(2x)

Dílo, ve kterém autor zpracoval klasickou artušovskou látku. Text k vydání připravil Christopher Tolkien a doplnil ho obsáhlým komentářem, v němž se věnuje básnickým i prozaickým zpracováním artušovské tematiky.

báje a legendy
Ukázky

Artušův pád

313 Kč
278 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 64 položek
<< < 1 2 3 4 .. 7 > >>