Nejprodávanější tituly - duben 2024
báje a legendy

Rámájana - 6%
Významný staroindický epos v podání předního českého indologa Dušana Zbavitele vychází v nové grafické úpravě.
báje a legendy

Rámájana

253 Kč
238 Kč
Argonautika - 6%
Další vydání dosud jediného českého básnického překladu ve svédobě proslulého díla helénistického básníka Apollónia Rhodského. Ten ve svém eposu zpracoval slavný řecký mýtus o plavbě hrdiny Iásona a jeho druhů, Argonautů, na lodi Argó.
báje a legendy

Argonautika

338 Kč
318 Kč
Kníže Štilfríd a orlice - 11%
O původu vzniku erbovních znaků českých zemí historické prameny mlčí. Zato pověsti a legendy zapsané v dávných kronikách vypráví dechberoucí příběhy obdivuhodného hrdinství, moudrosti a dobrodružství. Vydejme se tedy společně hluboko do minulosti, na
báje a legendy
Ukázky

Kníže Štilfríd a orlice

204 Kč
182 Kč
České lidové pohádky III: Kouzelné pohádky 2 - 11%
Třetí svazek sebraných českých lidových pohádek a humorek přináší další část kouzelných příběhů z oblasti narací O nadpřirozených protivnících.
báje a legendy
Ukázky

České lidové pohádky III: Kouzelné pohádky 2

536 Kč
476 Kč
Gilgameš - 20%
Slavný Epos o Gilgamešovi převyprávěl Vojtěch Zamarovský s respektem k úchvatným básnickým obrazům, dramatickým scénám a síle myšlenek.
báje a legendy
Ukázky

Gilgameš

288 Kč
230 Kč
Hejnice - Legenda poutního místa / Haindorf - Die Legende des Wallfahrtsortes - 11%
Od počátku biblických dějin se vydávají lidé vedeni láskou a vírou na cesty k poutním místům. Věhlasná spirituální oáza naplněná klidem se nachází v Hejnicích, v zeleném údolí řeky Smědé a v obklíčení mezi bukovými přírodními rezervacemi.
báje a legendy
Ukázky

Hejnice - Legenda poutního místa / Haindorf - Die Legende des Wallfahrtsortes

198 Kč
176 Kč
Ódinova cesta - 11%
Tato kniha nabízí vhled do nesmírně široké duše starého boha Ódina. V této duši se snoubí moudrost zasvěceného poutníka s prudkostí válečného dobrodruha.
báje a legendy

Ódinova cesta

313 Kč
278 Kč
50 moravských pověstí - 11%
Pověsti z Brna, Babic u Rosic i nad Svitavou, Blanska, Jemnice, Kyjova, Lednice, Šatova, Třebíče, Vizovic, Vsetína, Zlína, Znojma, o propasti Macocha, o hradech Bítov, Pernštejn, Templštejn, Veveří a mnoha dalších místech celé Moravy
báje a legendy

50 moravských pověstí

269 Kč
239 Kč
Mytologická zvířata - 11%
(1x)
Jký je rozdíl mezi duchem a démonem? Jak rozeznáte dobrého džina od zlého? Kde hledat přízraky či mantikory? Co říkal Hérodotos o vlkodlacích?
báje a legendy

Mytologická zvířata

203 Kč
180 Kč
Prastaré pověsti české - 11%
Prastaré pověsti české Petra Maška jsou unikátním souborem nejstarších českých legend posbíraných z originálních pramenů, přičemž na rozdíl od jiných autorů, uvádí všechny pověsti zachycené od středověku po dobu barokní.
báje a legendy

Prastaré pověsti české

300 Kč
266 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 64 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 7 > >>