Nejprodávanější Kniha - duben 2024
přírodní vědy

Dobro a zlo 21. století - 11%
(4x)
Milníky současnosti v rozhovoru se známým knězem a přírodovědcem.
přírodní vědy
Ukázky

Dobro a zlo 21. století

314 Kč
279 Kč
Kapradiny - 11%
(1x)
V této výpravné knize jsou popsány čeledi a rody a dále vybrané druhy a odrůdy, které se u nás vyskytují, a také ty vhodné pro různé pěstební podmínky.
přírodní vědy

Kapradiny

628 Kč
558 Kč
Motýli a housenky střední Evropy VI. (Drobní motýli II.) - 11%
Tento svazek uzavírá šestidílnou sérii Motýli a housenky střední Evropy, vydávanou Nakladatelstvím Academia od roku 2007. Je do něj zařazeno zbývajících jedenáct čeledí. Všechny druhy nalezené v Česku a na Slovensku jsou stručně charak od roku 2007.
přírodní vědy
Ukázky

Motýli a housenky střední Evropy VI. (Drobní motýli II.)

765 Kč
680 Kč
Námořní slepota - 11%
(1x)
Přehlížený význam moří pro rozvoj obchodu a moci. Moře představuje pro většinu z nás především symbol letní dovolené. Jenže na mořích a oceánech se toho odehrává mnohem víc. Politický geograf Michael Romancov odhaluje podstatu fenoménu.
přírodní vědy

Námořní slepota

359 Kč
319 Kč
Čísla nelžou - 11%
(3x)
Celosvětově uznávaný kanadský vědec českého původu nás ve své knize bere na faktografickou výpravu za poznáním. 71 tematických kapitol přináší kromě nových informací a fascinujících příkladů z energetiky, dopravy či ekologie také odpovědi na otázky typu: Proč elektrická auta zatím nejsou šetrná k životnímu prostředí? Proč je těžké předpovědět, jak zlá bude probíhající pandemie? A jak lidstvo a vynálezy moderního světa ovlivňují život na naší planetě?
přírodní vědy

Čísla nelžou

359 Kč
319 Kč
Stručná historie času - 11%
(1x)
Kniha se stala světovým bestsellerem a byla přeložena do více než čtyřiceti jazyků. Jeden z nejvýznamnějších vědců současnosti v ní odpovídá na otázky jako: Jaká je povaha prostoru a času? Kde se vzal vesmír a kam směřuje? atd.
přírodní vědy

Stručná historie času

259 Kč
230 Kč
Příroda České republiky - 10%
Úvod knihy pojednává o životním prostředí živočichů na našem území, o nepůvodních druzích a jejich významu, o druzích žijících s člověkem, o praktickém významu živočichů, problematice jejich ochrany a systematickém členění.
přírodní vědy

Příroda České republiky

527 Kč
476 Kč
Co je nového ve fyzice - 11%
Jak blízko jsou vědci teorii všeho? Co je to Higgsův boson a proč se o něm tolik mluví? Lákala vás vždy astrofyzika, ale neměli jste šanci jí porozumět?
přírodní vědy
Ukázky

Co je nového ve fyzice

216 Kč
192 Kč
Vyčerpání zdrojů - 11%
(1x)
V roce 1798 publikoval anglikánský kněz Thomas Malthus první a nejslavnější tezi o vyčerpání zdrojů. Absolutní chudoba mas je neodvratná, protože zdroje jsou omezené a jakékoli zlepšení životních podmínek je brzy vymazáno růstem populace.
přírodní vědy

Vyčerpání zdrojů

179 Kč
159 Kč
Gödel, Escher, Bach - 6%
(9x)
Hlavním cílem této mimořádné knihy na pomezí metamatematiky, informatiky, filozofie a kognitivní psychologie je zkoumání, co jsou a odkud se berou základní atributy člověka - vědomí a inteligence.
přírodní vědy
Ukázky

Gödel, Escher, Bach

848 Kč
798 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 220 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 22 > >>