Nejprodávanější Kniha - duben 2024
sociologie

Akademické svobody ve věku konformity - 11%
Tato provokativní kniha sleduje zánik akademických svobod v kontextu měnících se představ o účelu univerzity a povaze vědění a je výzvou a voláním do zbraně za sílu akademického myšlení.
sociologie
Ukázky

Akademické svobody ve věku konformity

329 Kč
292 Kč
Čtvrtá politická teorie - 11%
(2x)
Každý politický systém moderní éry se odvozoval od některé ze tří velkých ideologií. První a nejstarší z těchto ideologií je liberalismus, druhou je komunismus, třetí je fašismus.
sociologie

Čtvrtá politická teorie

611 Kč
543 Kč
Izrael a Palestina - 11%
(2x)
Páté, aktualizované vydání nejznámější české publikace o izraelsko-palestinském konfliktu. Autor přehledně provádí čtenáře jeho historií, osobnostmi, organizacemi a dalšími klíčovými fenomény, ale rovněž vyvrací některé zakořeněné mýty.
sociologie

Izrael a Palestina

404 Kč
359 Kč
Urbánní revoluce - 11%
(1x)
Urbání revoluce je jednou z nejdůležitějších knih Henriho Lefebvra, francouzského marxistického filosofa a urbánního sociologa.
sociologie

Urbánní revoluce

359 Kč
319 Kč
Migrace a nesnášenlivost. Věčný fašismus - 11%
(4x)
Svazek z pera Umberta Eca zahrnuje dvě autorovy práce: Migrace a nesnášenlivost a Věčný fašismus. V první z uvedených prací najdeme část Ecovy přednášky přednesené v rámci sympozia uspořádaného ve Valencii na téma perspektivy třetího tisíciletí.
sociologie
Ukázky

Migrace a nesnášenlivost. Věčný fašismus

178 Kč
158 Kč
Neznámá společnost - 11%
(1x)
Sociologická expedice do nitra vlastní země.
sociologie
Ukázky

Neznámá společnost

269 Kč
239 Kč
Dejte lidem peníze - 11%
Koncept se pod názvem základní nepodmíněný příjem (ZNP) stal jedním z velkých témat naší doby. V posledních letech o něm zapáleně diskutují odborníci i široká veřejnost napříč sociálním i politickým spektrem.
sociologie

Dejte lidem peníze

313 Kč
278 Kč
Lidé a dějiny - 11%
(2x)
Tato kolektivní monografie volně navazuje na předchozí dvě úspěšné publikace editorů Kolaps a regenerace: cesty civilizací a kultur (Academia 2011) a Civilizace a dějiny: historie světa pohledem dvaceti českých vědců (Academia 2013).
sociologie

Lidé a dějiny

765 Kč
680 Kč
Motivační prvky při práci se seniory - 11%
Jedinečnost této publikace spočívá v uceleném pohledu na zlomové okamžiky, které mohou přicházet s přibývajícím věkem. Průvodcem celé knihy je klíčový pohled na čtyři pilíře našeho života.
sociologie

Motivační prvky při práci se seniory

251 Kč
223 Kč
Římský člověk a jeho svět - 11%
Svazek završující přehlídku lidských typů a sociálních rolí nejvýznamnějších kulturních epoch v dějinách lidstva představuje ve dvanácti kapitolách různé tváře lidí starověkého Říma, od politiků, právníků a vojevůdců po otroky či povstalce.
sociologie

Římský člověk a jeho svět

421 Kč
374 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 39 položek
<< < 1 2 3 4 > >>