Nejprodávanější knihy - květen 2024
umění

Royt Jan - Krajinami umění
(1x)
Kniha rozhovorů se známým historikem umění je putováním po krajině, jež promlouvá uměleckými díly, které na ní během staletí vznikly. Zabývá se mnohovrstevnatými vztahy, které působí mezi uměleckým dílem a člověkem, místem, spiritualitou i politikou.
umění

Royt Jan - Krajinami umění

260 Kč
Tanec života
S humorem psané memoáry významné české baletní sólistky Heleny Koudelkové zachycují její životní příběh od dětství přes úspěšnou taneční kariéru v několika divadlech, televizní a filmové účinkování.
umění

Tanec života

224 Kč
Vlastní cestou
Kniha Vlastní cestou je výpravná obrazová publikace koncipovaná jako výběr originálů Zdeňka Buriana z významné privátní sbírky.
umění

Vlastní cestou

389 Kč
Zóna

Originální, lehce provokativní a mimořádně inspirativní zamyšlení nad Tarkovského filmem Stalker.

umění

Zóna

26 Kč
Erwin Müller
Zpracování a zhodnocení výjimečné umělecké osobnosti Erwina Müllera napomůže k pochopení vývoje německočeského výtvarného umění a k zařazení meziválečné liberecké scény do kontextu středoevropské malby sledovaného období.
umění

Erwin Müller

351 Kč
Ivan Lutterer 1954–2001
(1x)
Fotografická monografie představuje dosud nepublikované fotografické dílo předčasně zesnulého autora.
umění

Ivan Lutterer 1954–2001

296 Kč
Jan Němec
(1x)
Rozsáhlá odborná monografie Jana Bernarda, věnující se přednímu světovému a českému režisérovi Janu Němcovi nabídne komplexní obraz jeho díla v historických, politických, ekonomických a estetických souvislostech.
umění

Jan Němec

458 Kč
Orbis cirkus
Připravovaná publikace se věnuje proměnám cirkusu v Českých zemích od dob tradičního cirkusu až po jeho současné formy označované jako nový cirkus.
umění

Orbis cirkus

312 Kč
Secese – vitální umění 1900
Publikace představuje špičková díla české a evropské secese ze sbírek Uměleckoprůmyslového musea v Praze. Zaměřuje se na užité umění secese jako součást převratných modernizačních a emancipačních proudů konce 19. století.
umění

Secese – vitální umění 1900

1 161 Kč
Vyprávět příběh
Vyprávět příběh, kniha, která už dlouho chybí na českém trhu. Legendární scenárista a spisovatel Jean-Claude Carriere, držitel Oscara za celoživotní dílo, vypráví s přehledem a humorem o řemeslu literáta, ...
umění

Vyprávět příběh

268 Kč
Zobrazuji 141 - 150 z 221 položek
<< < 1 .. 13 14 15 16 17 .. 23 > >>