Učebnice kromě výkladového textu a nejrůznějších zajímavostí ze života spisovatelů obsahuje také ukázky vybraných literárních děl a otázky usnadnující jejich rozbor.
Učebnice základního předmětu na středních zdravotnických školách seznamuje žáky se stěžejními pojmy z oblasti zdraví a zdravotnictví a vysvětluje roli zdravotníků při zvyšování zdravotní gramotnosti obyvatelstva.
Oblíbená řada učebnic ve zbrusu novém vydání! Publikace přináší přehledná cvičení ze středoškolského českého jazyka „v kostce“, tedy stručně, přehledně a názorně. Je určena studentům, ale nejen jim.
Oblíbená řada učebnic ve zbrusu novém přepracovaném vydání! Publikace přináší přehled středoškolské literatury „v kostce“, tedy stručně a přehledně. Je určena studentům, ale nejen jim.
Ve 3. vydání této učebnice byly rozšířeny úvodní části jednotlivých kapitol, jež přinášejí základní představu o historicko-společenském a kulturním vývoji v daném období.
První z řady učebnic dějepisu pro gymnázia a střední školy – uplatní se především na gymnáziích, ale i na dalších typech škol, neboť je v učebnicích graficky odlišen základní výklad od rozšiřujícího textu.
Druhé vydání úspěšné učebnice pro 2. ročník oboru zdravotnický asistent. Moderní učebnice ošetřovatelství je jako jediná na trhu připravena přímo pro žáky oboru zdravotnický asistent na SZŠ.
Tato publikace je součástí čtyřdílné řady učebnic geografie pro čtyřletá gymnázia a další typy středních škol, které mají ve svém učebním plánu vyučovací předmět geografie.
Učebnice popisuje suroviny pro výrobu cukrářských výrobků.Pojednává o výživě, složení a vlastnostech potravin a hodnocení jejich jakosti.Uvádí nové druhy surovin, kypřících prostředků a potravinářských barviv.
Sbírka je určena žákům všech ročníků dvouletých a tříletých oborů SOU a je vhodná i pro střední odborné školy s nižší hodinovou dotací matematiky. Může být využita i v 9. ročníku základní školy.
Učebnice obsahuje: Kultura v 1. polovině 20. století - Kultura, Literární druhy a žánry, Česká literatura v letech 1890 -1918 - Literatura 1890-1900, Vývoj českého divalda 1890-1918...
Publikace je určena pro hotelové školy a pro SOU obor kuchař-číšník, dále i pro ty, kteří v pohostinství už pracují a chtějí si rozšířit své odborné znalosti.
Základy obecné a anorganické chemie jsou předkládány stručně, s důrazem na systematičnost výkladu. Učební text jednotlivých kapitol je ukončen kontrolními otázkami k procvičení učiva.