Učebnice popisuje suroviny pro výrobu cukrářských výrobků.Pojednává o výživě, složení a vlastnostech potravin a hodnocení jejich jakosti.Uvádí nové druhy surovin, kypřících prostředků a potravinářských barviv.
Sbírka je určena žákům všech ročníků dvouletých a tříletých oborů SOU a je vhodná i pro střední odborné školy s nižší hodinovou dotací matematiky. Může být využita i v 9. ročníku základní školy.
Učebnice obsahuje: Kultura v 1. polovině 20. století - Kultura, Literární druhy a žánry, Česká literatura v letech 1890 -1918 - Literatura 1890-1900, Vývoj českého divalda 1890-1918...
Kniha pro každého, kdo má problémy s anglickou gramatikou. Jednoduchou a zábavnou formou, s mnoha cvičeními, doplňovačkami, ale i vysvětlujícími pasážemi se seznámite se základní anglickou gramatikou a zapamatujete si jí.
Publikace je určena pro hotelové školy a pro SOU obor kuchař-číšník, dále i pro ty, kteří v pohostinství už pracují a chtějí si rozšířit své odborné znalosti.
Základy obecné a anorganické chemie jsou předkládány stručně, s důrazem na systematičnost výkladu. Učební text jednotlivých kapitol je ukončen kontrolními otázkami k procvičení učiva.