Nejprodávanější tituly v roce 2024
sociologie

Krajinami cizích časů - 6%
Čas a prostor představují rámec existence veškerých lidských společností. Kniha Krajinami cizích časů přibližuje různé přístupy k těmto skutečnostem, jak nám je vyjevují současné i pravěké kultury nomádů i zemědělců.
sociologie

Krajinami cizích časů

213 Kč
200 Kč
Slovník sociologických pojmů - 20%
Jak sám autor uvádí, smyslem této knihy je v naší chaotické době vrátit čtenáře k významům slov. Žijeme nejen v záplavě neutříděných informací, ale také v době slovníků, které vrací čtenáře k systematickému poznání.
sociologie
Ukázky

Slovník sociologických pojmů

339 Kč
271 Kč
Třetí město - 11%
Publikace nabízí pohled na město obyčejné, každodenně prožívané, a tím utvářené a reinterpretované, naplněné lidským jednáním, komunikací a vztahy. Nabízí také pohled na obrazy města, které jsou odrazem a předlohou naší každodennosti současně.
sociologie

Třetí město

224 Kč
199 Kč
Úvod do sociohistorie - 11%
Kniha stručně představuje přístup a metodu kombinující sociologii a historii. Autor nastiňuje zvláštnosti obou disciplín, charakterizuje jejich stěžejní osobnosti a díla a poté vybírá klíčová východiska, se kterými může sociohistorik pracovat.
sociologie

Úvod do sociohistorie

203 Kč
180 Kč
Víme si rady s duchovními potřebami nemocných? - 20%
Iniciátorka a propagátorka hospicového hnutí v České republice - MUDr. Marie Svatošová - je bestselleristkou Karmelitánského nakladatelství.
sociologie
Ukázky

Víme si rady s duchovními potřebami nemocných?

152 Kč
122 Kč
Člověk a pravidla - 11%
(2x)
Jakou roli hrají v lidském životě pravidla? Člověk by řekl, že nevelkou a spíše otravnou: pravidla pravopisu, pravidla slušného chování či daňové zákony se nás zdají spíše obtěžovat než cokoli jiného.
sociologie

Člověk a pravidla

203 Kč
180 Kč
Dějiny sociologie - 20%
(2x)
Publikace si neklade za cíl systematizovat dějiny sociologie ani v úplnosti, ba ani v jednotlivostech. Spíše chce čtenáře přesvědčit o "užitku a požitku" z četby sociologických klasiků.
sociologie
Ukázky

Dějiny sociologie

271 Kč
217 Kč
Krize svědomí - 11%
(1x)
Cílem této knihy je přispět k zamyšlení se nad smyslem a významem našeho života a k uvědomění si jeho ceny a výjimečnosti. Život není bezcennou devizou, ale nejcennějším darem, jaký nám kdy byl dán, a tak je ho také třeba chápat.
sociologie

Krize svědomí

161 Kč
143 Kč
Skrytá autorita
(1x)
Lidská víra významně ovlivňuje činnost politických stran, církví, ekologických organizací i vědeckých skeptiků. Víra je emocionální stav, díky kterému jednáme podle psychologie davu. Kniha se zabývá psychologickými a sociologickými aspekty lidské víry.
sociologie

Skrytá autorita

269 Kč
Sociální práce ve zdravotnictví - 20%
Kniha je určena pracovníkům profese sociální práce, včetně sociální práce ve zdravotnictví, a studentům sociální práce a zdravotnických oborů. Soustředí se na základní otázky sociální práce ve zdravotnictví, která má u nás mnohaletou tradici.
sociologie
Ukázky

Sociální práce ve zdravotnictví

220 Kč
176 Kč
Zobrazuji 161 - 170 z 182 položek
<< < 1 .. 15 16 17 18 19 > >>